Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
Ελλάδα«Δεν έχω μίσος για κανέναν»: Μεγαλείο ψυχής από τον παππού του αδικοχαμένου...

«Δεν έχω μίσος για κανέναν»: Μεγαλείο ψυχής από τον παππού του αδικοχαμένου Άλκη

Η δολοφονία του εγγονού του, θα είναι μια πληγή και για τον ίδιο, που δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ. Το παλικάρι που είχε πάρει το δικό του όνομα, έπεσε νεκρό στη Θεσσαλονίκη…

«Δεν έχω μίσος για κανέναν» λέει ο παππούς του αδικοχαμένου Άλκη για τους δολοφόνους του εγγονού του, που τα ξημερώματα της Τρίτης (01-02-2022) του έκοψαν με το πιο βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής του. Ο κύριος Άλκης Καμπανός συγκλονίζει με την ανθρωπιά του και το μεγαλείο της ψυχής του.

Αν και συνόδεψε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, τον εγγονό του στην τελευταία του κατοικία τα λόγια αποδεικνύουν τις αρχές αλλά και τις αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκε αλλά και μεγάλωσε την οικογένειά του. «Η παιδεία ξεκινάει από το σχολείο. Ξέρετε τι παιδί ήταν ο Άλκης. Ήρθε δύο μέρες πριν το περιστατικό με τον πατέρα να με δει και κάθισε εκεί πέρα και μου λέει παππού βρήκα ένα γατάκι στην είσοδο της πολυκατοικίας που νιαούριζε και το πήρα» λέει και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Τέτοιο παιδί ήταν. Πήρε το γατάκι για να το σώσει. Εγώ είμαι περήφανος για τα παιδιά μου που ανέθρεψα και για τα εγγόνια μου. Ρωτάω τους πατεράδες αυτών των παιδιών είναι υπερήφανοι;»

Ο παππούς του αδικοχαμένου παλικαριού που υπηρέτησε για περισσότερα από 30 χρόνια στη χωροφυλακή, όταν ερωτάται για τα συναισθήματα που τρέφει για τους δολοφόνους του εγγονού, εκπλήσσει με την απάντηση του, τους πάντες. «Δεν έχω μίσος για κανέναν. Όλοι πρέπει να δείξουμε αγάπη στον άνθρωπο. Δεν ξέρω τι να πω. Βλέπω την κοινωνία να έχει στραβώσει. Κάτι πρέπει να αλλάξει» λέει χαρακτηριστικά o κ. Αλκης Καμπανός.

Παράλληλα ο απόστρατος αξιωματικός της χωροφυλακής, αφήνει αιχμές και για το νομικό πλαίσιο της χώρα μας, που δίνει όπως λέει την ευκαιρία σε άτομα που έχουν διαπράξει παράνομες πράξεις λόγο τις ελαστικότητας των νόμων να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

«Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί, αλλά και αυτούς δεν τους αφήνουν να κάνουν τίποτα. Ύστερα τι να πούμε. Υπάρχουν άτομα που η αστυνομία τα έχει πιάσει εκατό φορές και πάλι κυκλοφορούν έξω. ‘Έτσι δεν πάει μπροστά η κοινωνία. Δημοκρατία ωραία είναι αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων. Άμα δεν σέβεσαι τον απέναντι σου δεν είσαι τίποτα», καταλήγει ο κ. Καμπανός.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: newsit.gr

Τα πιο σημαντικά