Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Δεν έχω καμία σχέση, ούτε τις κεταμiνες ξέρω» είπε σήμερα η Πισπιρίγκου...

«Δεν έχω καμία σχέση, ούτε τις κεταμiνες ξέρω» είπε σήμερα η Πισπιρίγκου στην απολογία της  

Με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να καταφέρεται κατά πάντων συνεχίστηκε η απολογία της κατηγορούμενης για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνέχισε σήμερα, Δευτέρα (08.01.24) την απολογία της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αναφέρθηκε στα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας και ήταν κατηγορηματική πως δεν την σκότωσε.
pispirigkou eurok34 scaled 1
Αντίθετα, άφησε σαφείς αιχμές για τους ιατρούς, τον επικεφαλής της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, τον διευθυντή του παιδιοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Ιωάννη Παπαγιάννη αλλά και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονταν μέσα στο θάλαμο, όταν υπέστη ανακοπή η Τζωρτζίνα.

Αιχμές άφησε και για τον εν διαστάσει σύζυγό της και τη στάση του λίγες εβδομάδες πριν φύγει από τη ζωή η μικρή Τζωρτζίνα. Όπως περιέγραψε, η οικογένεια δεν πέρασε μαζί τις γιορτές πριν φύγει η Τζωρτζίνα από τη ζωή, καθώς ο Μάνος Δασκαλάκης είχε κολλήσει κορονοϊό. «Κάθε στιγμή των παιδιών μας, του παιδιού μας, ήταν για εμένα το πιο ιερό πράγμα, που θα μπορούσε να συμβεί. Επειδή είχε συμβεί αυτό με τα άλλα δύο παιδιά, θεωρούσα ότι δεν έπρεπε να χάνεις ένα δευτερόλεπτο μαζί τους. Είχα εκνευριστεί με τον Μάνο, θεωρούσα ότι θα έπρεπε να έρθει έστω για ένα δευτερόλεπτο να πει «χρόνια πολλά», «καλή χρονιά». Από τη στιγμή που έχεις παιδιά, για εμένα όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία σε άλλες στιγμές της απολογίας της, εμφανίστηκε οργισμένη και σε άλλες φορτισμένη συναισθηματικά.



«Μετά τη μαγνητική ο Ηλιάδης μου είπε “δεν έχει προσδόκιμο ζωής”»

Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της μαγνητικής που είχε κάνει η μικρή Τζωρτζίνα λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Όπως είπε, ο κ. Ηλιάδης της είχε πει ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. «Μετά τη μαγνητική ο Ηλιάδης, βγήκε έξω και μου είπε ότι η Τζωρτζίνα δεν έχει πολλή ζωή. Μου είπε “σταματήστε τις λογοθεραπείες, τις φυσικοθεραπείες, το παιδί δεν έχει προσδόκιμο ζωής”. Μου είπε πως η Τζωρτζίνα είχε επιδείνωση. Εδώ στην αίθουσα προς τιμή της το είπε μόνο μία γιατρός. Του είπα τι μπορούμε να κάνουμε; Μου είπε τίποτα. Μου είπε πως ο εγκέφαλος της καίει περισσότερες λάμπες» περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η κατηγορούμενη όταν αναφέρθηκε και στο μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022, όταν η μικρή Τζωρτζίνα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, τελικά κατέληξε. Η κατηγορούμενη θέλησε να ξεκαθαρίσει στην απολογία της, ότι ενημέρωσε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για το επεισόδιο και ήταν κατηγορηματική ότι δεν έχει καμία σχέση με το θάνατο του παιδιού της.

«Τζωρτζίνα μου γιατί κι εσύ;»

«Έκλαιγε ο Μάνος στα πόδια της. Την σήκωσα πάνω μου και την ρώτησα “γιατί με άφησε μόνη μου”; Της έλεγα “Τζωρτζίνα μου γιατί και εσύ”. Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα βρω τι έπαθε. «Όταν είδα το παιδί… είπα “γιατί με άφησες μόνη μου; Γιατί κι εσύ; Τι γινόταν”;» είπε με λυγμούς και συμπλήρωσε, κλαίγοντας: «Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα το βρω τι έχει γίνει. Εγ’ω δεν έχω καμία σχέση. Ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα. Είναι πιο τίμιο να παραδεχτείς ένα λάθος παρά να φτιάχνεις ιστορίες. Δεν άκουσα από κανέναν γιατρό ή από νοσηλευτή ένα «ίσως». Όλοι τους κατηγορηματικοί. Ούτε ένα «ίσως». Πολλή υπερβολή. Πόσο άλλο;».

Όσον αφορά τα επεισόδια της Τζωρτζίνας που είχαν προηγηθεί και τα βίντεο που είχε τραβήξει η κατηγορούμενη τόνισε πως ήταν κάτι που της είχε ζητήσει ο κ. Ηλιάδης. «Αυτό το βίντεο μου είχε ζητήσει ο ίδιος ο Ηλιάδης να το τραβήξω. Μου έλεγε “θα μου δείχνεις το μόνιτορ και το παιδί”. Πως το τράβηξα δεν ξέρω, φαίνονται τα χέρια μου που τρέμουν. Ήμουν σε φάση τρέλας, δεν ήξερα τι συμβαίνει. Ήθελα να μας δώσουν σωστή διάγνωση για να πάμε σπίτι. Δεν ήξερα πότε πρέπει να σταματήσω» τόνισε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας: «Κάποια στιγμή ταράχτηκε και ο γιατρός. Τον ακούω και λέει “έχετε καλέσει τη ΜΕΘ” και ζήτησε εργαλεία διασωλήνωσης. Εκεί σταμάτησα το βίντεο, διότι συνειδητοποίησα ότι είχε γίνει επικίνδυνο. Είπαν ότι θα φύγει θα πάει Αθήνα», τόνισε η κατηγορούμενη.
6078313

«Δεν μπορώ το ψέμα»

«Ήταν η δεύτερη φορά που το ζούσα, στην Αθήνα να ανεβαίνουμε τρεις και να κατεβαίνουμε δύο. Ήταν η δεύτερη φορά που δεν είχα κάτι στο χέρι όταν γυρνούσα. Στη Μαλένα μας έλεγαν για χημειοθεραπείες, μετά το μωρό, μετά αυτό με την Τζωρτζίνα, η ανακοπή, επανέρχεται και γυρνάνε όλα τούμπα. Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που έχει γίνει. Τους άκουσα εδώ όλους, δεν μπορώ το ψέμα, έχω πρόβλημα με αυτό το πράγμα, όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν. Μπορώ ο,τιδήποτε άλλο παρά να φτιάξεις μια ιστόρια. Για να έρθεις εδώ και να πουν οι δημοσιογράφοι, “ο ήρωας”. Πλέον είμαι πολύ καχύποπτη. Αυτό που παρατήρησα ότι ο μόνος που παρευρέθηκε εδώ με συνήγορο και επικοινωνιολόγο απλά για να καταθέσει και έπαιρνε εντολές απέξω και τον είχαν σε μία γωνία, ήταν ο κ. Ηλιάδης.

Επίσης, όταν κατέθεταν οι δύο νοσοκόμες της ΜΕΘ τις ακολουθούσε κ. Τζιούβας. Ποιος λόγος να έρθει εδώ, για συμπαράσταση; Ήταν όλοι μία γροθιά και όταν ήρθα εγώ με αστυνομικούς μου έκανε τσιχλόφουσκες και μου έδειχνε ότι φοράω βραχιολάκια και εγώ αντέδρασα και του είπα πρόσεχε “μη φοράς εσύ σε λίγο”…Κάπου να σταματήσει και το θράσος…» είπε φανερά εκνευρισμένη η κατηγορούμενη.

«Έχω ακούσει 40 εκδοχές για κεταμίνη»

Μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη για το γεγονός ότι ακόμα και στην νεκροψία, όπως είπε συγκεκριμένα, ανακατεύτηκε ο κ. Ηλιάδης. «Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα, για ποιο λόγο; Εάν ήταν κεταμίνη και η κυρία Τσιόλα θα την έβρισκε. Έχω φτάσει στο σημείο να αμφισβητώ τα πάντα. Υπάρχει κεταμίνη; Δεν υπάρχει; Πόση είναι; Είναι μπουκαλάκια; Είναι σκόνη; Όταν ζητήσαμε πως καταγράφονται τα φάρμακα και είπαν πως η κεταμίνη είναι σε άλλο χώρο, αλλά ούτε το ρουκορόνιο έγραψαν πουθενά. Τι να πιστέψεις;» διερωτήθηκε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας : «Ποιος λέει ψέματα; Ο ιατροδικαστής; Ο κ. Ράικος; Που του ζητάμε χαρτιά και έφερε μισά. Είπε πως άρχισε να ψάχνει ροκουρόνιο από κανάλια. Ήθελα να σηκωθώ πάνω και να του πω με ποιο δικαίωμα πήρες εσύ το αίμα του παιδιού. Έχω ακούσει 40 εκδοχές για κεταμίνη.».



«Κατηγορώ» κατά Ηλιάδη – «Εάν δεν έχει κάτι να φοβηθείς από που έως που θέλεις να δείξεις το προφίλ του καλού»

Η κατηγορούμενη είπε πως δεν έχει πιστέψει μέχρι και σήμερα ότι η Τζωρτζίνα δεν βρίσκεται στη ζωή και αναφέρθηκε στο πως οι έρευνες στράφηκαν προς την πλευρά της, στοχεύοντας για μία ακόμα φορά προς την πλευρά του κ. Ηλιάδη. «Εγώ δεν έχω πιστέψει ότι η Τζωρτζίνα δεν ζει μέχρι και τώρα. Επειδή η μάνα ήταν με παιδί της, αυτό φάνηκε ύποπτο. Έβγαιναν ψυχολόγοι, ιατροδικαστές, πρώην αστυνομικοί και από την άλλη έβγαινε ο κ. Ηλιάδης και έλεγε φύλακας άγγελος εγώ είμαι, η φωνή της Τζωρτζίνας, από που ως που, η φωνή της Τζωρτζίνας είναι οι γονείς της. Εάν δεν έχει κάτι να φοβηθείς από που έως που θέλεις να δείξεις το προφίλ του καλού, του φιλάσπλαχνου και να λες εδώ αυτά και απέξω βουρκωμένος να μου πιάνεις το χέρι και να μου λες Ρούλα μου, υπομονή…Δεν μπορώ να καταλάβω» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Απειλές και επιθέσεις

Μάλιστα, η κατηγορούμενη είπε πως πριν τη σύλληψή της είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στην Πάτρα. «Περνάγανε από το σπίτι και πετάγανε πράγματα. Από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω έξω. Στο Μάνο είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στη δουλειά», τόνισε η κατηγορούμενη.

Η 35χρονη αναφέρθηκε σε απειλές που έχει δεχτεί όλο το αυτό το διάστημα, σε επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι της, ενώ κατέθεσε στο δικαστήριο και μήνυμα που της έστειλε η ηθοποιός της σειράς του Mega «Ναυάγιο», Γιολάντα Μπαλαούρα στο οποίο της έγραφε: «Άντε κρεμάσου σιχαμένη να ξεβρωμίσει ο τόπος!».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου με την Ρούλα Πισπιρίγκου να συνεχίζει την απολογία της.

Τα πιο σημαντικά