“Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να βρεις τον έρωτα της ζωής σου, απλά πρέπει να είσαι συμβατός.”

18 Οκτωβρίου, 20163:34 ΜΜ

Η φίλη μου η Ρίτα είναι 42 ετών και είναι ιατροδικαστής. Έχει μακριά και λεπτά δάχτυλα. Καπνίζει πολύ βαριά τσιγάρα, βρίζει και δεν φοβάται τον θάνατο. Επίσης, είναι δεύτερο νταν στο Αϊκίντο. Ο σύζυγός της είναι 9 χρόνια νεότερός της. Είναι αρχιτέκτονας σε μια πολύ καλή και γνωστή κατασκευαστική εταιρία και είναι πολύ όμορφος. Επίσης, φτιάχνει τα πιο νόστιμα κέικ που έχω φάει στην ζωή μου. Φτιάχνει παραμύθια για τα ενός έτους δίδυμα που έχει με την Ρίτα. Βάζει τα μωρά να κοιμηθούν, αν η Ρίτα αργήσει να γυρίσει από την δουλειά ή ξυπνάει στην μέση της νύχτας, γιατί η Ρίτα συχνά είναι πολύ κουρασμένη.

Η άλλη μου φίλη η Κάθριν είναι ψυχολόγος. Πήρε μέρος στις προσπάθειες ανακούφισης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο πρώτος της άντρας, ένας στρατιωτικός χειρούργος, σκοτώθηκε πριν από 12 χρόνια. Πέρυσι, παντρεύτηκε τον Μπιλ, έναν κάμεραμαν που την είχε συνοδεύσει σε μια από τις αποστολές διάσωσης. Στην αρχή, ήταν απλά φίλοι. Μετά, η Κάθριν είχε ένα ατύχημα και ο Μπιλ πέρασε 6 μήνες δίπλα της να την φροντίζει για να αναρρώσει. Πήρε άδεια από την δουλειά του για να μπορεί να είναι δίπλα της και να την φροντίζει. Όλο αυτό το διάστημα εργαζόταν ως κάμεραμαν σε γάμους. Παρά τις άσχημες διαγνώσεις των γιατρών, η φίλη μου κατάφερε να αναρρώσει. Τώρα, έχει έναν στοργικό σύζυγο και ο γιος της αποκαλεί ήδη τον Μπιλ “μπαμπά.” Όσο για τον Μπιλ, απολαμβάνει το κάθε λεπτό δίπλα στην Κάθριν και είναι πολύ χαρούμενος που ο θετός γιος του θα λάβει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής.

Μια άλλη φίλη μου, η Μέρι, είναι καθηγήτρια φιλοσοφίας. Ο άντρας δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά κατάφερε να χτίσει το σπίτι τους. Ετοιμάζει τα γεύματά της, λατρεύει τα παιδιά και πάντα διασφαλίζει να μην υπάρχει φασαρία στο σπίτι, όταν η Μέρι πρέπει να διαβάσει. Η Μέρι έχει εμμονή με την ακαδημαϊκή της καριέρα και τα επόμενα σχέδιά της περιλαμβάνουν πρακτική άσκηση ενός έτους στην Κίνα. Από την άλλη, ο άντρας της Μέρι έχει εμμονή με την Μέρι. Μπορεί να μην ξέρει ποιος είναι ο Χέγκελ ή να μην έχει ιδέα για τον υπαρξισμό, αλλά ξέρει τι νούμερο παπούτσι φοράει η Μέρι και δεν ξεχνάει ποτέ να αλλάζει τα λάστιχα του αυτοκινήτου της, όταν χρειάζεται. Για να μην αναφέρω το γεγονός, ότι είναι ένας εκατομμυριούχος, που έχει μια επιτυχημένη επιχείρηση κατασκευής ξυλουργικών μηχανημάτων.

Κάθε φορά, που κάποιος αρχίζει να μου λέει για όλα τα ιδανικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια γυναίκα για να βρει έναν καλό σύζυγο, γελάω. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να βρεις τον έρωτα της ζωής σου, χρειάζεται απλά να είσαι συμβατός.

Μην φοβάστε να ζήσετε όπως θέλετε, να είστε όποιοι θέλετε να είστε.

Συγγραφέας: Elena Pasternak

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News