Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
διεθνήΔεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος για κάνεις καριέρα - Ποιο βασικό προσόν...

Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος για κάνεις καριέρα – Ποιο βασικό προσόν αναζητά ο Μr Amazon

Ο mr. Amazon Τζεφ Μπέζος έχει μια πολύτιμη και ιδιαίτερη συμβουλή για όσους θέλουν να αναρριχηθούν επαγγελματικά και να πετύχουν σε ό, τι κάνουν – Και ναι, αυτή δεν μοιάζει με καμιά από όσες έχετε ακούσει μέχρι σήμερα.

Αν σας ρωτούσε κανείς, τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να πάει μπροστά στο χώρο των επιχειρήσεων ποια θα ήταν η απάντησή σας; Κατάρτιση ίσως, γνώσεις, αποφασιστικότητα; Πολλοί θα έσπευδαν να πουν αντοχή, γερό στομάχι και σίγουρα εξυπνάδα. Ο Τζεφ Μπέζος όμως, ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της γενιάς του έχει άλλη άποψη. Για εκείνον, η εξυπνάδα δεν είναι το πρώτο κριτήριο.

Η Σούζι Γουέλς – συνεργάτης του CNBC, εκμυστηρεύεται στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω μια συζήτηση που είχε με σειρά ανθρώπων της οικονομίας, μεταξύ των οποίων και του mr. Amazon, στην οποία έθεσε το ερώτημα: “Ποιο είναι το κριτήριο επιλογής κάποιου συνεργάτη;”.

Ο κ. Μπέζος τόνισε πως θέλει οι άνθρωποι που επιλέγει να έχουν δίκιο τις περισσότερες φορές. Στην παρατήρηση της Γουελς, αν με αυτό τον τρόπο εννοεί πως χρειάζεται έξυπνους ανθρώπους, σημείωσε: “Όχι, Σούζι, θέλω να έχουν δίκιο”. Το κοινό που παρακολουθούσε την συζήτηση έμεινε άναυδο.

“Είναι πάντα καλύτερο στις επιχειρήσεις να έχεις δίκιο (να παίρνεις τη σωστή απόφαση, η έκφραση στα αγγιλικά είναι to be right), παρά να είσαι έξυπνος. Άλλωστε και οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να σφάλουν” εξήγησε ο Μπέζος. Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως αναζητά τα πεπραγμένα ανθρώπων που θα συνεργαστούν μαζί του και ποιες δύσκολες αποφάσεις έλαβαν. Φυσικά, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι αν σε εκείνη την δύσκολη στιγμή, πήραν τη σωστή απόφαση.

This is what Amazon CEO Jeff Bezos looks for in successful emp…

This is what Amazon.com CEO Jeff Bezos looks for in successful employees.

Δημοσιεύτηκε από CNBC Make It στις Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Ο Τζέφρυ Μπέζος, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής, επιστήμονας της πληροφορικής και φιλάνθρωπος. Είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Η εταιρεία ξεκίνησε ως διαδικτυακή εταιρεία εμπορίας βιβλίων και επεκτάθηκε σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Τα υπόλοιπα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα του Μπέζου περιλαμβάνουν την αεροδιαστημική και τις εφημερίδες. Είναι ο ιδρυτής και κατασκευστής της εταιρείας Blue Origin (ιδρύθηκε το 2000) η οποία πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στο διάστημα που ξεκίνησαν το 2015 και κάνοντας σχέδια για διαστημικές πτήσεις ανθρώπων τα οποία ξεκίνησαν το 2015. Το 2013 ο Μπέζος αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post.Η εταιρεία Bezos Expeditions διαχειρίζεται έναν σημαντικό αριθμό άλλων επιχειρηματικών επενδύσεων.

Κατά το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών στις 27 Ιουλίου 2017, ο Μπέζος ξεπέρασε για λίγο τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με εκτιμώμενη περιουσία λίγω πάνω από 90 δισ. δολάρια. Αργότερα την ίδια ημέρα έχασε τον τίτλο καθώς τα έσοδα της Amazon μειώθηκαν και τελικά έμεινε στην δεύτερη θέση με λίγο κάτω από τα 90 δισ. δολάρια.

[CNBC] [n247]

Τα πιο σημαντικά