«Δεν χρειάζεται να αγαπάμε την οικογένεια μας». Ο σερ Άντονι Χόπκινς έχει να μιλήσει σχεδόν 30 χρόνια με την κόρη του. Πως το σύνδρομο Άσπεργκερ επηρέασε τη συμπεριφορά του

10 Ιουλίου, 202111:41 ΠΜ
More videos

«Δεν είναι υποχρεωτικό να αγαπάμε την οικογένεια μας. Τα παιδιά πολλές φορές δεν αγαπούν τους πατεράδες τους και το αντίθετο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω καν αν έχω εγγόνια. Μπορεί να ακούγεται σκληρό και ψυχρό, αλλά η ίδια η ζωή είναι έτσι».
Έτσι σχολίασε την σχέση του με την κόρη του Άμπιγκέιλ ο βετεράνος του Χόλυγουντ, Άντονι Χόπκινς. Αποκάλυψε ότι έχει να της μιλήσει σχεδόν 30 χρόνια, χωρίς αυτό να τον ενοχλεί πια τόσο πολύ! Είναι το μοναδικό παιδί του 80χρονου ηθοποιού από τον πρώτο του γάμο.

Οι σχέσεις τους από την αρχή δεν ήταν καλές. Εκτός από την νηπιακή της ηλικία η 48χρονη σήμερα γυναίκα δεν έχει να θυμάται τίποτα καλό από τον διάσημο πατέρα της. Όπως αποκάλυψε ο Χόπκινς, όταν βρέθηκε κοντά στα 40 η καριέρα του άρχισε να απογειώνεται και αυτό τον άλλαξε αισθητά. Σε σημείο που για να αντέξει τις υποχρεώσεις αλλά και το έντονο lifestyle της εποχής, να είναι συνέχεια μεθυσμένος.

Η εξάρτηση του από το αλκοόλ είχε ολέθριο αντίκτυπο και στην οικογένεια του. Ο χαρακτήρας του είχε αλλοιωθεί και όπως παραδέχτηκε έγινε αλαζόνας και κακότροπος. Αισθανόταν ότι τα γνώριζε όλα. Όταν ήρθε στον κόσμο η κόρη του ένιωσε να πνίγεται. Αυτό δεν έγινε αντιληπτό έντονα τον πρώτο καιρό που ακόμα ήταν νήπιο. Μάλιστα, πατέρας και κόρη είχαν παίξει μαζί στον κινηματογράφο.

Όσο μεγάλωνε η κόρη του, τόσο έχανε τον έλεγχο της σχέσης τους. Κάποια στιγμή αποφάσισε να χωρίσει με την σύζυγό του και μητέρα της κόρης του. Κυριολεκτικά χάθηκε από τις ζωές τους. Συνέχισε να δουλεύει και να αποκτά φήμη. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ποτέ δεν ήταν κοινωνικός.

Δεν έκανε φιλίες. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το σύνδρομο Άσπεργκερ από το οποίο πάσχει. Έκανε ένα δεύτερο γάμο από τον οποίο δεν απέκτησε παιδιά. Κάποια χρόνια αργότερα έληξε και αυτός άδοξα, όταν ο ηθοποιός εξαφανίστηκε από το σπίτι του για πέντε μήνες.

H Άμπιγκειλ Χόπκινς. Πηγή φωτογραφίας: You Tube

Το 1990 η Άμπιγκειλ αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική και τη μουσική. Τότε ήταν και η μοναδική φορά μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που θέλησε να συναντήσει τον πατέρα της και να ζητήσει την βοήθεια του. Εκείνος δεν της γύρισε την πλάτη.

Την συνέστησε σε γραφεία παραγωγής ενώ παράλληλα της αγόρασε και ένα διαμέρισμα. Παρά την προφανή βοήθεια, δεν κατάφεραν να έρθουν κοντά. «Εγώ ήμουν ο εαυτός μου και εκείνος ο δικός του» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Χάρισον. Δεν κράτησε ούτε το επίθετο του πατέρα της.

Οι σχέσεις τους χάλασαν πάλι πολύ εύκολα. Μάλιστα σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε πει δημόσια ότι ήθελε να της μιλήσει αλλά αν εκείνη δεν το επιθυμούσε θα το καταλάβαινε. «‘Αμπιγκέιλ όπου και αν είσαι να είσαι καλά» είπε ο Χόπκινς.

Μοιάζουν πολύ εξωτερικά, αλλά μέχρι εκεί. Πηγές από το φιλικό της περιβάλλον αναφέρουν ότι όσες φορές και αν προσπάθησε να προχωρήσει τη ζωή της παρακάτω, χωρίς την σκιά του πατέρα της δεν τα κατάφερε. Είναι ένα τραύμα που θα κουβαλά πάντα. Τον κατηγορεί και δεν τον συγχωρεί για την άσχημη συμπεριφορά του απέναντι στη μητέρα της, η οποία δεν έφταιξε όπως λέει σε τίποτα και την παράτησε μόνη με ένα παιδί, επειδή ήθελε να κάνει καριέρα.

Σήμερα οι σχέσεις τους είναι ανύπαρκτες. Ο ηθοποιός έκανε και τρίτο γάμο στον οποίο δεν την κάλεσε καν. Μέσα από τις δηλώσεις του φαίνεται συνειδητοποιημένος για την οριστική ρήξη και τις συνέπειες. Ίσως να μην είναι τυχαίο το μότο του για την ζωή: «Μην ζητάς τίποτα…Μην περιμένεις τίποτα».

Πηγή: mixanitouxronou

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News