Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
βίντεοΔελφίνι ραγίζει καρδίες, «εκλιπαρεί» και πέφτει στα βράχια για να σωθεί από...

Δελφίνι ραγίζει καρδίες, «εκλιπαρεί» και πέφτει στα βράχια για να σωθεί από τους κυνηγούς του.

Να γεμίσει με συναισθήματα ακόμα και τις πιο σκληρές καρδίες, κατάφερε ένα δελφίνι με τις απέλπιδες προσπάθειές του να σωθεί από τους κυνηγούς του στην Ιαπωνία.

Το άτυχο δελφίνι δεν διστάζει ακόμα και να αναζητήσει απεγνωσμένα τη «σωτηρία» χτυπώντας στα βράχια, τα οποία γδέρνουν το δέρμα του, προκειμένου να μην εκτελεστεί – στο βωμό της ιαπωνικής παράδοσης – από κυνηγούς, που έχουν οδηγήσει το κοπάδι του στα ρηχά για να το εγκλωβίσουν με τα δίχτυα τους.

Και μπορεί ο Ric O’Barry, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, να φώναξε την ομάδα διάσωσης δελφινιών The Dolphin Project, όμως οι φιλόζωοι που έσπευσαν στον όρμο Taiji περιορίστηκαν στις φωνές κατά των κυνηγών, υπό το φόβο της σύλληψης, γιατί η παρεμπόδιση του παραδοσιακού κυνηγιού των άκακων θαλάσσιων πλασμάτων θεωρείται παράνομη στη Ιαπωνία!

«Ήταν λες και με παρακαλούσε να το σώσω. Μου έδωσε την εντύπωση ότι προτιμούσε να αυτοκτονήσει στα βράχια, παρά να αφήσει να το εκτελέσουν. Τα σημάδια πάνω του ήταν τόσο εμφανή», δήλωσε ο Ric.

Απτόητοι έτσι από την παρουσία ακόμα και καμερών, οι κυνηγοί συνεχίζουν το δολοφονικό τους έργο, προσπαθώντας να αιχμαλωτίσουν τα έξι δελφίνια, αφού πρώτα τα ανάγκασαν να χάσουν τον προσανατολισμό τους…

Δείτε το βίντεο

Τα πιο σημαντικά