Δεκάδες σκυλιά θανατώθηκαν από εταιρεία ασφαλείας στο Κουβέιτ όταν τελείωσε η σύμβασή της.

25 Ιουνίου, 2016 7:20 ΜΜ
More videos

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι φωτογραφίες μπορεί να σοκάρουν
Τουλάχιστον 24 σκυλιά σκοτώθηκαν από την  Eastern Securities δήλωσαν ακτιβιστές.

Η Αμερικανική εταιρεία κατηγορείται για τη δολοφονία τους μετά την λήξη της σύμβασης με εταιρεία πετρελαίου στο Κουβέιτ. Οι εργαζόμενοι δεν είχαν πληρωθεί για δύο μήνες, έτσι φέρονται ότι ανέλαβαν δράση. Υπάλληλος υποστηρίζει ότι τα σκυλιά ήταν άρρωστα και κάποια έπρεπε να πεθάνουν.

359FECC200000578-3658328-image-m-9_1466772191880

Αλλά ο συνάδελφός ‘πήρε το όπλο’ και τα σκότωσε όλα με μία κίνηση,είπε
Λυπηρές  φωτογραφίες δείχνουν τους σωρούς των νεκρών σκύλων και τον εργαζόμενο να  βρίσκεται πάνω από ένα σώμα

Δεκάδες σκυλιά ανιχνευτές σκοτώθηκαν από μια αμερικανική εταιρεία ασφαλείας μετά τη λήξη της σύμβασή της με την εταιρεία πετρελαίου, είπαν οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Η Eastern Securities του Κουβέιτ έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία των σκυλιών επειδή δεν ήταν πλέον απαραίτητα όταν σταμάτησε η συμφωνία της με την Kuwait National Petroleum Company (KNPC).

Τουλάχιστον 24 σκυλιά θανατώθηκαν. Οι φωτογραφίες από τα πτώματα τους αναρτήθηκαν στο Facebook, συμπεριλαμβανομένης μια εικόνας που δείχνει έναν εργαζόμενο να στέκεται πάνω σε ένα σκύλο.

359FF55A00000578-3658328-image-m-13_1466772230189

Φωτογραφίες από τα πτώματα τους αναρτήθηκαν στο Facebook, συμπεριλαμβανομένης μια εικόνα που δείχνει έναν εργαζόμενο να  στέκεται πάνω από το σκυλί.

Ο ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ζώων Esmail Αl Misri, ο οποίος έχει ζητήσει την δίωξη της εταιρείας ασφαλείας, δήλωσε στους αραβικούς Times ότι άλλα 90 ακόμη σκυλιά θα μπορούσαν να έχουν σκοτωθεί.

Είπε ότι οι εργαζόμενοι αφαίρεσαν την ζωή των σκύλων  επειδή δεν είχαν πληρωθεί για δύο μήνες όταν τελείωσε η σύμβαση της εταιρείας με την KNPC.

‘Γνωρίζουμε πως είναι τα σκυλιά που τρέφονται καλά και τα προσέχουν. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν αμέσως μετά το περιστατικό ώστε να μπορούμε να αποκλείσουμε την αφυδάτωση ως αιτία της ασθενικής κατάστασή τους’ είπε  ο κ. Al Misri, υπονοώντας ότι σκοτώθηκαν.

Ένας εργαζόμενος στην Eastern Securities είπε ότι η εταιρεία είχε σκοπό να κάνει ευθανασία ανώδυνα στα σκυλιά σε μικρές ομάδες, αλλά ένας άλλος υπάλληλος ‘πήρε το όπλο’ και τα σκότωσε όλα με μία κίνηση.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε στους αραβικούς Times ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν πληρωθεί και ότι η σύμβαση με την KNPC είχε τελειώσει αλλά είπε ότι δεν ήταν αυτός ο λόγος που τα σκυλιά σκοτώθηκαν.

Ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν επειδή ήταν άρρωστα ή ηλικιωμένα, λέγοντας ότι ορισμένα είχαν όγκους, καταρράκτη και προβλήματα με τις αρθρώσεις του ισχίου τους.

359FF55100000578-3658328-image-m-12_1466772218310

Μια τρομακτική εικόνα δείχνει τα νεκρά σκυλιά που είναι σε σωρό ενώ μια άλλη δείχνει δύο εργαζόμενους που στέκονται πάνω από ένα από τα ζώα.

Οι εργαζόμενοι στην  εταιρεία ασφάλειας  υποστήριξαν επίσης ότι μερικά από τα σκυλιά θανατώθηκαν επειδή ήταν πάρα πολύ επιθετικά.

‘Αυτά τα σκυλιά υπέφεραν στην κατάσταση που ήταν. Κατά τη γνώμη μου, αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από ένα χρόνο’, είπε ανώνυμος εργαζόμενος.

Ισχυρίστηκε επίσης η εταιρεία ζήτησε από ομάδες προστασίας ζώων στο Κουβέιτ να υιοθετήσουν τα σκυλιά, αλλά είπαν όχι.

Δεν είναι σαφές το πώς σκοτώθηκαν τα σκυλιά.

Όταν ζητήθηκε από την KNPC του Κουβέιτ να σχολιάσει το θέμα σχετικά, η εταιρεία είπε ότι δεν ασχολήθηκε με τις δολοφονίες. Ανέφερε ότι τα σκυλιά είχαν αποτύχει πρόσφατα σε μια δοκιμασία της ικανότητάς τους να εντοπίζουν εκρηκτικά.

dailymail