Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
επικαιρότηταΔεκάδες επιβάτες της Ryanair στο νοσοκομείο μετά από πτώση πίεσης καμπίνας στον...

Δεκάδες επιβάτες της Ryanair στο νοσοκομείο μετά από πτώση πίεσης καμπίνας στον αέρα

«Βουτιά» 27.000 ποδών έκανε το αεροσκάφος της Ryanair που προσγειώθηκε αναγκαστικά την Παρασκευή σε αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Δουβλίνο στην κροατική πόλη Ζαντάρ.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα flightradar24.com η απώλεια ύψους από τα 37.000 στα 10.000 πόδια σημειώθηκε μέσα σε επτά λεπτά και ενώ το αεροσκάφος πετούσε ήδη για 80 λεπτά.

Σημειώνεται ότι ο πιλότος του αεροπλάνου προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όταν 33 επιβάτες παρουσίασαν έντονους πονοκέφαλους και ναυτία -λόγω πτώσης της πίεσης στην καμπίνα, μετά από τεχνικό πρόβλημα.

00b73106dcfd199b005bccf0b06d6b4b

«Μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε 189 άτομα στο αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn, 33 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι επιβάτες παραπονέθηκαν για πονοκέφαλο και συμπτώματα ναυτίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας το πρωί.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε κοντινά νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι επιβάτες πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο.

Στο Facebook, ένας επιβάτης μοιράστηκε μια φωτογραφία που δείχνει τις μάσκες οξυγόνου να έχουν πέσει πάνω από τα καθίσματα. Οι μάσκες έπεσαν αμέσως, και ο πιλότος ξεκίνησε γρήγορη κάθοδο. Μετά τον αρχικό πανικό, οι επιβάτες ηρέμησαν. Πολλοί είχαν διαμαρτυρηθεί για πόνους μετά την προσγείωση, μερικοί είχαν και αίμα στα αυτιά τους. Μια γυναίκα μεταφέρθηκε με φορείο.

«Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός το πλήρωμα απελευθέρωσε τις μάσκες οξυγόνου και προχώρησε σε ελεγχόμενη κάθοδο του αεροσκάφους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

dd110c59697f067ecc813a4adfb35f09

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με κάποιους από αυτούς να λαμβάνουν προληπτικά ιατρική βοήθεια.

Τόνισε τέλος ότι μια άλλη πτήση θα μετέφερε τους επιβάτες από τη Φρανκφούρτη στο Ζαντάρ το πρωί του Σαββάτου αλλά σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι αποφάσισαν να μη συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η Ryanair ανέφερε ότι είχε συμφωνήσει να πληρώσει ξενοδοχείο και για τους επιβάτες ωστόσο είπε ότι υπήρχε έλλειψη διαθέσιμων καταλυμάτων.

[dailymail] [kathimerini]

Τα πιο σημαντικά