Βρήκε αυτό το ψάρι να πεθαίνει σε ένα Pet Shop. Αυτό που έκανε για αυτό είναι εκπληκτικό!

30 Απριλίου, 2015 1:45 ΠΜ
More videos

Κάποιες φορές η ζωή σε ένα pet shop είναι πολύ σκληρή για όλα αυτά τα ψαριά.

Ακουμπισμένα στο ράφι μέσα σε μικροσκοπικές γυάλες, περιτριγυρισμένα από όχι και τόσο καλές παρέες. Είναι μια πραγματική τραγωδία, που θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί.

Όταν αυτός ο άνθρωπος ήρθε αντιμέτωπος με ένα από αυτά τα κακόμοιρα πλάσματα στο pet shop της γειτονιάς του – ένα που χρειαζόταν περισσότερη αγάπη και προσοχή από αυτή που θα του έδινε ο οποιοσδήποτε εκεί μέσα – έκανε κάτι τόσο τρυφερό.

Όταν είδε αυτό το ψάρι Μονομάχο στο πρόθυρα του θανάτου, προσφέρθηκε να το πάρει μακριά από το χέρια του καταστηματάρχη χωρίς να πληρώσει. (Προφανώς και δεν ήθελε να τους επιβραβεύσει για την άθλια μεταχείριση τους.)

Δυστυχώς, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μιας και το είχαν σε μια ακάλυπτη δεξαμενή μαζί με πολλά άλλα ψάρια, τα ευάλωτα πτερύγια του όλο και τραυματίζονταν από αυτά, μέχρι που δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα.

Στην αρχή της διαδικασίας διάσωσης, έβαλε το ψάρι Μονομάχο σε μια μικρή δεξαμενή για 2 εβδομάδες. Το εφοδίασε με μια θερμάστρα, 6 γραμμάρια αλάτι, και eSHa2000 (ένα ειδικό φάρμακο συντήρησης για ψάρια). Επίσης άλλαζε το νερό σχεδόν κάθε μέρα.

Αυτή η αγωγή είχε ως αποτέλεσμα όλα τα σάπια μέρη του να πέσουν, αφήνοντάς το σε πολύ άσχημη κατάσταση. Έφτασε μάλιστα στο σημείο που ο ιδιοκτήτης άρχισε να ψάχνει έναν ανθρώπινο τρόπο για να δώσει τέλος στη ζωή του ψαριού.

Δεν έτρωγε τίποτα για πάνω από μια εβδομάδα, ό,τι φαγητό και αν είχε μείνει στη δεξαμενή. Τα πράγματα δεν έδειχναν καλά.

Ώσπου μια μέρα γύρισε και άρχισε ξαφνικά να τρώει. Τότε μετέφερε το ψάρι σε μια μεγαλύτερη δεξαμενή με περισσότερο χώρο για να κολυμπάει, και μερικά μικρά φυτά στον πάτο σε περίπτωση που έψαχνε μια κρυψώνα.

Ένα μήνα μετά, τα πτερύγιά του άρχισαν να αναπτύσσονται ξανά.

Και σε ελάχιστο διάστημα από τότε το χρώμα του επανήλθε.

Τελικά, μετά από δυο μήνες, το ψάρι είχε και πάλι την υγεία του.

Και αυτό χάρη σε έναν άνθρωπο που νοιάστηκε, το πήρε και αφιέρωσε χρόνο για να γίνει τελικά ο φύλακας άγγελός του.

Είναι εκπληκτικό πως απλές πράξεις καλοσύνης σαν και αυτή μπορούν να επαναφέρουν την πίστη μας στους ανθρώπους.

The Dodo
Ακολουθήστε μας στο facebook: