Δείπνο στο Προεδρικό: Η Περιστέρα στα λευκά και η φολκλόρ σύζυγος του Ινδού Προέδρου

19 Ιουνίου, 20187:08 ΜΜ
More videos

Με λιγότερες παρουσίες, αλλά σίγουρα πιο χρωματιστό από κάθε άλλη φορά ήταν το επίσημο γεύμα που παρέθεσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Ινδό ομόλογό του Ραμ Ναθ Κοβίντ.

Από τις πρώτες κυρίες ξεχώρισε φυσικά η σύζυγος του Ινδού Προέδρου με την παραδοσιακή της φορεσιά και η σύντροφος του Ελληνα πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα η οποία επέλεξε ένα κρεμ κοκτέιλ φόρεμα με λεπτομέρειες δαντέλας στα μανίκια.

Οικοδέσποινα η κυρία Βλασσία Παυλοπούλου ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, κομψή όπως πάντα, στα λευκά αυτή τη φορά.

Καρέ καρέ το δείπνο στο Προεδρικό:

Συνάντηση με Τσίπρα

Ο Ινδός Πρόεδρος χθες το πρωί συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Καλωσορίζοντας τον Ραμ Ναθ Κοβίντ στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και τιμή του να υποδέχεται τον Πρόεδρο μιας τόσο σημαντικής χώρας, της Ινδίας, μιας χώρας ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης το τελευταίο διάστημα που παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στη διεθνή διπλωματική σκηνή. Ο κ. Τσίπρας εξήρε το γεγονός ότι ο Ινδός Πρόεδρος επέλεξε την Ελλάδα σαν μια από τις πρώτες χώρες που επισκέπτεται στην Ευρώπη ως Πρόεδρος. «Κι αυτό είναι σημαντικό για εμάς», πρόσθεσε, «καθώς δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε ότι και η Ινδία και η Ελλάδα εκπροσωπούν δύο αρχαίους πολιτισμούς και το γεγονός ότι μπορούμε να κουβεντιάζουμε για το μέλλον, κουβαλώντας αυτή τη μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, είναι πολύ σημαντικό».

«Η Ινδία και η Ελλάδα είναι δυο αρχαίοι πολιτισμοί. Οι δεσμοί μας πηγαίνουν πίσω στις ημέρες του βασιλιά Αλέξανδρου και του βασιλιά Πώρου», είπε ο Ινδός Πρόεδρος και τόνισε ότι η επιλογή να επισκεφθεί πρώτα την Ελλάδα κατά την επίσκεψή του στην Ευρώπη, αντανακλά την μακροχρόνια φιλία των δύο χωρών και την επιθυμία για εμβάθυνση των δεσμών με την Ελλάδα. Υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή -που ήταν μια από τις μεγαλύτερες- της αρχαίας Ελλάδας στον ανθρώπινο πολιτισμό και είπε στον πρωθυπουργό ότι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί κάποια από τα αρχαία μνημεία μέσα και γύρω απ’ την Αθήνα και συγκεκριμένα το «μεγαλείο» της Ακρόπολης, το Παναθηναϊκό Στάδιο τους «μαγευτικούς» Ναούς του Δίας και του Ποσειδώνα.

Σημείωσε ότι οι δύο χώρες είχαν εποικοδομητικές ανταλλαγές σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο για αιώνες, καθώς και βαθιά διάδραση στον τομέα των ιδεών και της φιλοσοφίας. «Είμαστε τυχεροί», είπε, «που έχουμε ένα τόσο πλούσιο παρελθόν», προσθέτοντας ότι πρέπει να το εκμεταλλευθούν για τη βελτίωση των σύγχρονων δεσμών των δύο χωρών.

Σε αυτό στοχεύει άλλωστε και η επίσκεψή του στην Αθήνα, όπως τόνισε: «στην ενδυνάμωση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μας». Ο Ινδός Πρόεδρος μιλώντας για αυτές τις σχέσεις έκανε σύντομη αναδρομή των υψηλού επιπέδου ανταλλαγών και επαφών με την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία Προεδρική επίσκεψη από την Ινδία ήταν το 2007 και τις πολλές υπουργικές επισκέψεις στο πρόσφατο παρλεθόν. «Αυτές οι επισκέψεις διατήρησαν το μομέντουμ στις σχέσεις μας», είπε. Τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικές πολιτικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι ιστορικά μιλώντας οι δύο χώρες πάντα υπήρξαν ευαίσθητες με τα ενδιαφέροντα, η μια της άλλης. Ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της στο θέμα του Κασμίρ, εκφράζοντας τη βαθύτατη εκτίμηση του για αυτό και εξέφρασε την υψηλότερη υποστήριξη του στη χώρα μας για το Κυπριακό ζήτημα. Μιλώντας για την εξαιρετική συνεργασία σε πολυμερές επίπεδο, αναφέρθηκε και ευχαρίστησε για την υποστήριξη της ινδικής υποψηφιότητας για τη μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι πολιτικές σχέχεις μας είναι πολύ ισχυρές και αντανακλούν την βαθιά αμοιβαία εμπιστοσύνη και αισιοδοξία στην συνεργασία μας», σημείωσε, τέλος, ο Ραμ Ναθ Κοβίντ.

Φωτογραφίες: intimenews, Eurokinissi

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News