«Δάσος» στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού βλέπει το δασαρχείο Πειραιά

13 Μαΐου, 2017 2:57 ΠΜ
More videos

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Δασάρχης Πειραιά Πέτρος Σακκάς και η οποία αναρτήθηκε στην Διαύγεια περίπου 37 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα χαρακτηρίζονται δασική έκταση.

Περιοχή δασικού χαρακτήρα χαρακτηρίζει το δασαρχείο Πειραιά έκταση 37 στρεμμάτων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, με απόφασή που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω την πρόοδο των επενδύσεων ύψους 7 δισ. ευρώ στην περιοχή, που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν τουλάχιστον 50.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίμαχο τμήμα γης (των συνολικά 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων) είχε προγραμματιστεί η ανέγερση ουρανοξύστη, βάσει των σχεδίων που έχει καταθέσει η Global Investment Group (όμιλος Λάτση, κινεζική Fosun & αραβική Eagle Hills).

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως οπωσδήποτε θα κατατεθεί ένσταση κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά, εντός της προθεσμίας 60 ημερών που προβλέπονται από τον νόμο.

Στη σχετική απόφασή του, ο δασάρχης Πειραιά υπογραμμίζει πως στον χαρακτηρισμού αυτού του τμήματος ως δάσους, συνηγορεί η μορφή που είχε η έκταση τα έτη 1929 – 2016 καθώς, η μορφολογία του εδάφους και ο τρόπος διαχείρισης του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως κατά την περίοδο 1937 – 1939, το μεγαλύτερο τμήμα ήταν πεδινή χορτολιβαδική έκταση, με αραιή θαμνώδη βλάστηση και αραιά, διάσπαρτα δένδρα.

«Στη συνέχεια μέσω της φυσικής επιλογής (η περιοχή) είχε διαχρονικά (1945 – 2016) βλάστηση που λόγω της θέσης της και της πυκνότητάς της δημιουργεί ιδιαίτερη βιοκοινότητα και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές), ενώ η πύκνωσή της με φυτεύσεις (…) δεν άλλαξε τον εν γένει χαρακτήρα της έκτασης», σημειώνει το δασαρχείο Πειραιά.

Ακολουθήστε μας στο facebook: