Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
διεθνήΔασκάλα «δıαμάντι» γεμίζει τσάντες με τρόφıμα για τους μαθητές της που πεıνούν

Δασκάλα «δıαμάντι» γεμίζει τσάντες με τρόφıμα για τους μαθητές της που πεıνούν

Κάθε χρόνο μία νηπιαγωγός ζητά από τους μαθητές της να γράψουν τα όνειρά τους.

Το περασμένο φθινόπωρο, άλλα παιδιά της εγραψαν, ότι θέλουν να γίνουν σούπερ ήρωες, άλλα να γίνουν γιατροί, άλλα πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Ένα, όμως, παιδάκι έγραψε, πως όνειρό του είναι να δει το ψυγείο του γεμάτο.

«Μου ράγισε την καρδιά. Δεν είχαν να φάνε», ανέφερε η 45χρονη δασκάλα.

Οι 22 μαθητές της είναι κυρίως από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όλοι οι μαθητές λαμβάνουν ελεύθερα πρωινό και μεσημεριανό. Όταν της περισσεύουν κάποια γεύματα, τα δίνει στα παιδιά που πεινούν για να τα πάρουν στο σπίτι τους.

«Πονάω πολύ για αυτά, ειλικρινά. Είναι τόσο λυπηρό», λέει η ίδια.

Στα 21 χρόνια εμπειρίας της, ποτέ δεν είχε παιδιά που έρχονταν στο σχολείο και έλεγαν, ότι είναι πεινασμένα. Όμως, λόγω της πανδημίας, γνώριζε, ότι πολλές οικογένειες τα βγάζουν δύσκολα πέρα και πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους ή να αγοράσουν τρόφιμα.

«Είναι πραγματικά πολύ στενάχωρο. Η σίτιση είναι ένα μεγάλο κομμάτι σκέψης μου, θέλω να έρχομαι στο σχολείο και να μην ανησυχώ για κάτι τέτοιο», σημειώνει η δασκάλα. Έτσι, λοιπόν, άρχισε να αγοράζει σνακ για τους μαθητές της με δικά της χρήματα.

«Όταν τους έδωσα τα σνακ, ένιωσα ότι είχαν έναν λόγο να έρθουν στο σχολείο, ότι ήταν ενθουσιασμένα που ήταν εκεί. Πραγματικά, ενθουσιάστηκαν», συνεχίζει.

teacher

Η ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ

Η αγορά των σνακ γα τους μαθητές της ξεπέρασαν τα 500 δολάρια για την δασκάλα, η οποία είναι μόνη μητέρα δύο κοριτσιών, 14 και 21 ετών.

«Είναι ακριβά», λέει.

Θέλοντας να κάνει πολύ περισσότερα για τους μαθητές της αποφάσισε να δημιουργήσει μία αποθήκη τροφίμων. Στις 7 Μαρτίου, έκανε μία καμπάνια για να προσφέρει ο κόσμος δωρεές απευθείας στο δημόσιο σχολείο, ενώ οργάνωσε και άλλες καμπάνιες για την τάξη της, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για μαρκαδόρους, tablet, οθόνες και άλλα.

Μέχρι τις 5 Απριλίου είχε συγκεντρώσει 1.108 δολάρια για την αποθήκη τροφίμων, μόνο από δύο δωρητές.

«Ήταν εκπληκτικό. Υπάρχουν τόσο γενναιόδωροι άνθρωποι εκεί έξω», δήλωσε η ίδια, θαυμάζοντας το πόσο γρήγορα ανταποκρίθηκε ο κόσμος στις ενέργειές της.

Τώρα μπορεί να δώσει και στους 22 μαθητές της σακούλες γεμάτες τρόφιμα, από μακαρόνια μέχρι τάρτες για να τα πάρουν στο σπίτι τους.

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ»

«Τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα. Όταν τους έδωσα τα τρόφιμα, ήθελαν να έρθουν στο σχολείο με περισσότερη χαρά. Δεν είναι τόσο λυπημένα πια», συμπλήρωσε.

Φέτος, εκείνη και οι συνάδελφοί της ελπίζουν να γεμίσει ακόμη περισσότερο η αποθήκη τροφίμων και να παίρνουν οι μαθητές μία γεμάτη τσάντα με τρόφιμα μία Παρασκευή κάθε μήνα. Αυτή η καμπάνια έχει ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου.

«Θέλω να είμαι σίγουρη ότι οι μαθητές μου είναι χορτάτοι και έχουν ενέργεια να έρχονται στο σχολείο, να μαθαίνουν. Είναι καλά παιδιά. Τους αρέσει να μαθαίνουν», καταλήγει.

Η δασκάλα ονομάζεται Laurie Gurdal και διδάσκει σε νηπιαγωγείο του Μπρούκλιν.

Πηγή: People, infokids.cy

Τα πιο σημαντικά