Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΔάρκυσαν όλοι: Θρήνος στην κηδεία της ανιψιάς του δημάρχου Λαγκαδά Σοφίας-Ειρήνης Ταχματζίδου

Δάρκυσαν όλοι: Θρήνος στην κηδεία της ανιψιάς του δημάρχου Λαγκαδά Σοφίας-Ειρήνης Ταχματζίδου

Η Σοφία – Ειρήνη Ταχματζίδου καθόταν στα πρώτα βαγόνια του Intercity 62 και σκοτώθηκε ακαριαία. Αρχικά οι γονείς και οι στενοί συγγενείς της ευελπιστούσαν να γίνει ένα θέμα και η νεαρή να έχει σωθεί. Αυτό όμως δεν συνέβη και το πρωί, στην πιο δύσκολη ώρα, όλοι όσοι γνώριζαν την 32χρονη ήταν συντετριμμένοι.

Με δάκρυα στα μάτια και ένα μεγάλο γιατί να βρίσκεται στο μυαλό όλων, ξεκίνησε το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία της 32χρονος ανιψιάς του δημάρχου Λαγκαδά, Σοφίας – Ειρήνης Ταχματζίδου, που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία και σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η εξόδιος ακολουθία της άτυχης 32χρονης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στο Κολχικό Θεσσαλονίκης και το παρών έδωσε πλήθος κόσμου. Η σορός της Σοφίας – Ειρήνης, ταυτοποιήθηκε μετά από αρκετές ημέρες, καθώς αρχικά ήταν στη λίστα των αγνοούμενων.

Τη ζωή του εκείνη τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου έχασε και ένας ακόμη πολίτης του δήμου Λαγκαδά, ο Νικήτας Καραθεοδώρου. Σε συλλυπητήριο μήνυμα ο δήμος Λαγκαδά αναφέρει:

“Η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά εκφράζει σύσσωμη την βαθιά της οδύνη και τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες των δύο νεαρών συνδημοτών μας, του Νικήτα Καραθεοδώρου και της Σοφίας Ταχμαζίδου που χάθηκαν τόσο άδικα στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου.

Η Σοφία και ο Νικήτας, δύο νέα παιδιά με όνειρα και φιλοδοξίες, μαζί με δεκάδες ακόμα νεαρά άτομα που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία, έφυγαν τόσο ξαφνικά μα και τόσο άδικα από τη ζωή με τον πιο φρικτό τρόπο. Εμείς δεν έχουμε παρά να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των συνδημοτών μας, που πλέουν έχουν να ανέβουν έναν Γολγοθά».

Τα πιο σημαντικά