Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΔανιήλ Κολανιάν: Ο 15χρονος βραβευμένος πιανίστας με καταγωγή από την Κοζάνη

Δανιήλ Κολανιάν: Ο 15χρονος βραβευμένος πιανίστας με καταγωγή από την Κοζάνη

Ο Δανιήλ Κολανιάν, μαθητής της πρώτης τάξης του 1ου Λυκείου Γέρακα, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισό Μουσικής 2023 του Ομίλου UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Ο δεκαπεντάχρονος Δανιήλ συμμετείχε στην κατηγορία εφήβων 15 έως 18 ετών, παρόλο που ήταν ο μικρότερος στην κατηγορία του, κατάφερε να εντυπωσιάσει με την υπερβατική του δεξιοτεχνία και την απαράμιλλη εκφραστικότητα του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2008 και άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών. Η μητέρα του κατάγεται από την Λυγερή Κοζάνης. Τον Ιούλιο του 2022 έγινε δεκτός στην Θερινή Μουσική Ακαδημία των Βρυξελλών, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου και μουσικής δωματίου. Ένα χρόνο αργότερα τον Αύγουστο του 2023 παρακολούθησε μαθήματα στη θερινή μουσική ακαδημία του Πανεπιστήμιου Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας. Σε ηλικία 14 ετών δίνει το πρώτο του ατομικό ρεσιτάλ, στο πλαίσιο του “Athens City Piano Festival”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 27 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα ερμηνεύσει στο πιάνο έργα F. Liszt στη διάλεξη του καθηγητή του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Στάθη Καλύβα.Τα πιο σημαντικά