Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΈφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Βαρβάρα Μερτύρη

Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Βαρβάρα Μερτύρη

Γνωστή για τις συμμετοχές της σε ελληνικές σειρές και τις δράσεις της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Έφυγε από τη ζωή σήμερα Παρασκευή (22/3) η ηθοποιός Βαρβάρα Μερτύρη, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και βουλευτής Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο κ. Μπιμπίλας κάνει λόγο για τη δεύτερη απώλεια μέσα σε λίγες ώρες για τον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστός και ο θάνατος του ηθοποιού Θεόδωρου Κατσαδράμη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την απώλεια της Βαρβάρας Μερτύρη:

«Δυστυχώς και δεύτερη απώλεια από το καλλιτεχνικό μας χώρο σήμερα .Η αγαπημένη μας Βαρβαρούλα η Βαρβάρα Μερτυρη, μία τόσο ιδιαίτερη ηθοποιός και κόρη της αξέχαστης Αθηνάς Μερτύρη από τους σπαρταριστούς ρόλους της στις ταινίες του Θανάση Βέγγου. Η Βαρβαρα επαιξε χαρακτηριστικούς ρολους στο θέατρο και σε ταινίες και στο Ρετιρε στην τηλεόραση.. Εκλεκτό μέλος του ΣΕΗ και ΤΑΣΕΗ , αφιερώθηκε τα τελευταία χρόνια σε οργάνωση παραστάσεων και ως υπεύθυνη θεάτρων. Δραστηρια, αγωνίστρια, σεμνή και ψυχή στην παρέα …Συνάμα και υπεροχη μαμά… Αξεχαστη για ολους μας… Συλληπήρια στην αγαπημένη μας κορη της, την γλυκεια μας φίλη Μαρίνα . Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από τον Αγιο Νικόλαο Ραγκαβά στην Πλάκα την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί..Καλο ταξιδι Βαρβαρούλα…».

mmertyri

Η Βαρβάρα Μερτύρη έχει συμμετάσχει σε δημοφιλείς τηλεταινίες και σειρές. Από τα πιο δημοφιλή πρότζεκτ στα οποία είχε εμφανιστεί, ήταν το «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης», το «Μάλιστα κύριε», το «Ρετιρέ» και το «Παρά πέντε». Η μητέρα της ήταν η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Μερτύρη, που έφυγε από τη ζωή στις 24 Νοεμβρίου 2007.

varvaramertyri1

Η Βαρβάρα Μερτύρη στο «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης»

ηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει εμφανιστεί
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης: Νομοταγείς πολίτες

Μάλιστα κύριε: Ο κύκλος των… σχιζοειδών προσώπων

Μάμα Μία

Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα

Οι Μικρομεσαίοι

Στο Παρά 5

Τ’ αδέλφια

Το Ρετιρέ

Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει εμφανιστεί:
Για μια χούφτα τουρίστριες

Ο πανταχού παρών

Βιντεοταινίες στις οποίες έχει εμφανιστεί:
Ένα κορίτσι και πολύ… αντράκι

Έρχονται οι γυμνιστές

Αστέρι στη λάσπη

Μαντάμ Ορτάνς

Ολέθριος έρωτας

Ωραίος σκληρός και άφραγκος

Τα πιο σημαντικά