Δάκρυσε η Παναγία – Μέγα θαύμα την ώρα που οι εχθροί ζώνουν από παντού την Ελλάδα

11 Σεπτεμβρίου, 2020 3:28 ΜΜ
More videos

Την ώρα που οι πύρινες γλώσσες περικύκλωναν τον επίγειο παράδεισο της Αττικής καίγοντας περιοχές φιλέτα και καταπίνοντας τα πάντα στο διάβα τους, δεκάδες άνθρωποι συνέρρεαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα για να δουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας να δακρύζει!

Μέσα στο σκηνικό πολέμου και έντασης, με τους εχθρούς της χώρας μας να τη ζώνουν από παντού, με τους Τούρκους να βάζουν φωτιά στο Αιγαίο και τις ορδές των μεταναστών να μετατρέπουν σε κόλαση τη Λέσβο, η Παναγιά μας δάκρυσε!

Το θαυμαστό γεγονός, το οποίο έχει προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στους πιστούς, συνέβη κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας που τελέστηκε την περασμένη Τρίτη, ανήμερα του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η πρώτη που παρατήρησε το φαινόμενο ήταν η νεωκόρος της εκκλησίας, η οποία διέκρινε δύο λεπτές γραμμές οι οποίες έμοιαζαν να δημιουργήθηκαν από δάκρυα που είχαν στάξει μέχρι τη βάση από το προσκυνητάρι.

Εκθαμβη η γυναίκα ενημέρωσε τους ιερείς του ναού λέγοντάς τους ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Στην αρχή οι ιερείς δεν έδωσαν μεγάλη σημασία σε όσα τους περιέγραψε η νεωκόρος. Όταν, όμως, εκείνη επέστρεψε και τους είπε ότι η εικόνα της Παναγίας Παρηγορήτριας δακρύζει ακατάπαυστα, οι ιερείς ένιωσαν να τους κατακλύζει θρησκευτικό δέος και υποκλίθηκαν μπροστά στο θαύμα της Θεομήτορος. Τις επόμενες ώρες η είδηση ότι και από τα δύο μάτια της Παναγίας της Παρηγορήτριας ρέουν δάκρυα διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να συρρέει στον ναό πλήθος κόσμου για να ασπαστεί ευλαβικά τη θαυματουργή εικόνα και να δει τη σκηνή ιδίοις όμμασι. Αρκετοί μάλιστα σχολίαζαν ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η Υπεραγία Θεοτόκος μας έστειλε «θεϊκό σημάδι». Ένας από τους δεκάδες πιστούς που είδαν το θαυμαστό φαινόμενο περιέγραψε όσα βίωσε στο σάιτ ekklisiaonline.gr:

«Καλησπέρα, όντως η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον ιερό ναό… την ώρα της θείας λειτουργίας το πρωί άρχισε να βουρκώνει. Η νεωκόρος του ιερού ναού πήγε στο ιερό και είπε πως κάτι περίεργο συμβαίνει με την εικόνα. Δεν έδωσαν σημασία οι ιερείς που ήταν μέσα, σε λίγο πήγε ξανά και τους είπε πως η εικόνα δακρύζει. Πήγα και προσκύνησα το απόγευμα και η εικόνα δακρύζει και από τα δύο μάτια. Τα δάκρυα είναι τόσο εμφανή, που σε πιάνει ανατριχίλα, δέος!» ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ανάμεσα σε όσους επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα ήταν και η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, η οποία έσπευσε να μοιραστεί την εμπειρία της με τους διαδικτυακούς φίλους της.