Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΔάκρυσαν μέχρι και οι γιατροί: 25χρονη δωρίζει κρυφά το νεφρό της στον...

Δάκρυσαν μέχρι και οι γιατροί: 25χρονη δωρίζει κρυφά το νεφρό της στον άρρωστο πατέρα της και του σώζει την ζωή

Μία κόρη δωρίζει κρυφά στον πατέρα της το νεφρό της, στο Μιζούρι, χαρίζοντάς του μία δεύτερη ευκαιρία για ζωή.

Ειδικότερα, ο John Ivanowski, ο οποίος πάσχει από μια μορφή νεφροπάθειας, στήριζε τη ζωή του σε μηχάνημα αιμοκάθαρσης κάθε δύο ημέρες, για περίπου πέντε ώρες κάθε φορά.

Ενώ η 25χρονη Delayne,του ζήτησε να την αφήσει να δωρίσει το νεφρό της για να βελτιώσει την υγεία και την ποιότητα ζωής του, εκείνος συνέχισε να αρνείται, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

«Έλεγα “είσαι πολύ νέος, έχεις ζήσει πολύ καιρό και ο χρόνος σου είναι περιορισμένος”», υπογράμμισε ο 60χρονος πατέρας στο KMOV.< Ωστόσο, η επιμονή της 25χρονης ήταν πολύ μεγάλη και έτσι ξεκίνησε κρυφά τη διαδικασία δωρεάς, επικοινωνώντας με τον γιατρό του πατέρα της του και μόλις εκείνος ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση για τη μεταμόσχευση, άρχισαν να της κάνουν εξετάσεις για να βεβαιωθούν ότι ήταν συμβατή. «Είπα “θα το κάνω. Δεν με νοιάζει πόσο θυμωμένος είναι μαζί μου. Δεν με νοιάζει αν με πετάξει έξω από το σπίτι ή αν με μισεί ή αν δεν μου πει λέξη για το υπόλοιπο της ζωής μου”», επεσήμανε η 25χρονη στο ABC News και πρόσθεσε «τουλάχιστον θα ζει μια καλή ζωή και δεν θα είναι συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα». Μετά την επέμβαση, την επόμενη μέρα, η κόρη πέρασε την πόρτα του δωματίου του στο νοσοκομείο και η συγκινητική στιγμή βιντεοσκοπήθηκε και δημοσιεύτηκε στο TikTok από την Delayne, που έδειχνε τον πατέρα της σε απόλυτο σοκ, σημειώνοντας «ω, Θεέ μου, με δουλεύεις. Το ήξερα ότι κάτι σκαρώνει».

Viral το συγκινητικό βίντεο που ανέβασε η κόρη όταν την είδε ο πατέρας της

@n.mas

Delayne Ivanowski compartió en sus redes sociales un video del momento en el que su papá se entera que ella fue la donante del riñón que le fue trasplantado. Durante 8 meses Delayne se sometió a todos los exámenes y pruebas necesarias para verificar que su riñón era compatible con su papá, identificado como John Ivanowski, quien debido a una deficiencia de inmunoglobulina necesitaba de este órgano para dejar de someterse a hemodiálisis dos veces a la semana. Tras la cirugía, Delaney esperó el momento adecuado para sorprender a su papá, que no pudo contener las lágrimas al saber quién fue su donante. “¡Los secretos finalmente se descubren! ¡Mi riñón está funcionando fantásticamente en mi papá! El apoyo que he recibido ha sido realmente increíble. Brindo por donar vida”, escribió la joven. #tiktokinforma #parati #transplante #riñon #padre #hija

♬ Gymnopedie no.1 / Satie [Piano solo](256275) – takai

Οι αντιρρήσεις του πατέρα οφείλονταν εν μέρει σε μια τραγωδία που πέρασε η οικογένειά του, όταν ο γιος του πέθανε, πριν από 16 χρόνια, από νευροβλάστωμα, ένα είδος καρκίνου, τόνισε το ABC News, αλλά ένας γιατρός ανέφερε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία ενός ζωντανού δότη από το να κρατήσει όλα τα όργανά του.

Η 25χρονη κόρη ανάρτησε το συγκλονιστικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ελπίδα να συγκεντρώσει χρήματα για την κάλυψη της μεταμόσχευσης.

Ζήτησε 6.000 δολάρια, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης και μέχρι το βράδυ της Τρίτης, είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 10.000 δολάρια.

554c77a0 b3e9 11ed b9c9 34324c4e88f4

Οι ενστάσεις που είχε αρχικά ο πατέρας έχουν εξαφανιστεί τώρα που δεν χρειάζεται πλέον για να κάνει αιμοκάθαρση και κατέληξε στο ABC News «δεν θα άλλαζα τίποτα. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα».

Τα πιο σημαντικά