Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
διεθνήΔάκρυσαν και οι διασώστες μόλις τον είδαν: Αυτιστικός 17χρονος έδωσε τέλος στη...

Δάκρυσαν και οι διασώστες μόλις τον είδαν: Αυτιστικός 17χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του επειδή τον κορόιδευαν

Ανησυχώντας για το μέλλον του και φοβούμενος την έλλειψη αποδοχής από την κοινωνία, ο 17χρονος Joel Langford, ο οποίος ήταν αυτιστικός , αυτοκτόνησε αφού πρώτα κατέγραψε ένα πεντάλεπτο βίντεο για την οικογένειά του.

Παρά το γεγονός ότι σημείωσε κορυφαίες βαθμολογίες στις εξετάσεις του, ο Langford δεν μπόρεσε να αντέξει τον εκφοβισμό και την απόρριψη που αντιμετώπιζε και αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του με το να πέσει μπροστά σε ένα διερχόμενο τρένο , σύμφωνα με την Mirror.

1056

Ο Joel είχε επίσης καλέσει μία φίλη του το μοιραίο πρωινό και της είπε ότι «δεν ήθελε να συνεχίσει να ζει και ότι ήθελε εκείνη να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή». Ο προβληματικός έφηβος κατέγραψε ένα βίντεο διάρκειας 5 λεπτών στο κινητό του τηλέφωνο, στις 18 Μαρτίου, στο οποίο εξηγούσε τι τον ώθησε στο σημείο της αυτοκτονίας. Ο ο Langford ήταν μαθητής της Σχολής Great Marlow στο Buckinghamshire, και ήταν ένας αυτιστικός έφηβος με μεγάλη λειτουργικότητα.

Διαγνώστηκε με μια σοβαρή περίπτωση δυσλεξίας από πολύ μικρή ηλικία, αλλά κατάφερε να είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές της τάξης του, εξασφαλίζοντας άριστους βαθμούς στη θετικές επιστήμες.

Καθώς αρίστευε, ο Langford “άρχισε να αισθάνεται πίεση”, υποστήριξε η μητέρα του Susan Langford. Έπειτα από μια κακή επίδοση «άρχισε να έχει σκέψεις ότι θα είχε ένα αβέβαιο μέλλον», είπε η Susan.

Η μητέρα του Joel είπε ότι πολλοί από τους συμμαθητές του τον είχαν στοχοποιήσει με προσβολές, αποκαλώντας τον «περίεργο», «χαμένο» και «καθυστερημένο». Ο Joel Langford αισθανόταν μοναξιά μετά τον εκφοβισμό από τους συμμαθητές του. Η μητέρα του είπε ότι όταν από μερικοί από τους φίλους του πήγαν σε νέες τάξεις ή σε διαφορετικές χώρες, ο Langford αισθάνθηκε μοναξιά.

Οι νέοι συμμαθητές του δεν ήταν τόσο φιλικοί και τον αντιμετώπιζαν διαφορετικά. Η μητέρα του δήλωσε ότι ο γιος της ήταν ένα «παιδί με προκλήσεις» και αποκάλυψε ότι ήταν πολύ ιδιαίτερος με την προσωπική του υγιεινή. Ο έφηβος επίσης απολύθηκε από την δουλειά του σε καφετέρια και αυτό τον επηρέασε, δήλωσε η μητέρα του Joel.

1057

“Δεν του άρεσαν οι αλλαγές και είχε κάποιες ανησυχίες για το μέλλον, είχε πάθει εμμονή με την υγιεινή, δεν ήθελε να φορέσει συγκεκριμένα ρούχα, αν ένιωθε ότι θα λερωθούν.

Ειρωνικά τη μέρα του θανάτου του, φόρεσε μια φόρμα και σκεφτήκαμε ότι το πρόβλημα λύθηκε. Ωστόσο, αργότερα ανακαλύψαμε ότι την έβγαλε και την άφησε σε κοντινή πύλη πριν από το ατύχημα.”

Ένας ψυχολόγος που είχε πραγματοποιήσει συνεδρίες με τον Joel δήλωσε στο δικαστήριο ότι η εμμονή του Joel με την καθαριότητα τον έκανε συχνά να αισθάνεται “δυσαρέσκεια”. “

Απέφευγε να καθίσει στον καναπέ και απέφευγε να αγγίξει οποιονδήποτε μετά το ντους του και η μητέρα του τον βρήκε να κοιμάται στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς του επειδή είπε δεν ένιωθε ότι το κρεβάτι του ήταν καθαρό», είπε ο ειδικός.

1058

Ο χειριστής του τρένου, Richard Woodley, ήταν ο μόνος που είδε τον Joel Langford να πέφτει μπροστά στο τρένο: “Στις 9:10 π.μ. ταξιδεύαμε με ταχύτητα 40 μίλια / ώρα. Στη διασταύρωση είδαν έναν νεαρό να τρέχει μέσα από τα δέντρα.”

“Δεν είδα κάποιον άλλον μαζί του. Νόμιζα ότι έκανε τζόγκινγκ, αλλά έβαλα το φρένο έκτακτης ανάγκης που δεν μπορεί να αναιρεθεί μέχρι να σταματήσει εντελώς η αμαξοστοιχία”, δήλωσε ο Woodley στο δικαστήριο. “Κοίταξα αλλού καθώς το τρένο τον πάτησε. Αυτό ήταν σαφώς σκόπιμη πράξη.”

Ο δικαστής Crispin Giles Butler είπε ότι ήταν η πρόθεση του Joel να πεθάνει από αυτοκτονία. “Ο Joel εξήγησε ότι ήταν αυτό που ήθελε να κάνει και όλα τα στοιχεία το επιβεβαιώνουν. Πέθανε ακαριαία και δεν υπήρξε καμία ευκαιρία για να σωθεί. Υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις προθέσεις του Joel», κατέληξε ο Butler.

Τα πιο σημαντικά