Δ. Τζανακόπουλος: «Έχουν μειωθεί 30% οι διαρρήξεις των σπιτιών»

4 Απριλίου, 2018 8:24 ΜΜ
More videos

Μιλώντας για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι επι των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχουν πέσει συντριπτικά τα στοιχεία για την εγκληματικότητα. Δήλωσε ότι οι διαρρήξεις των σπιτιών έχουν μειωθεί 30% τα τελευταία τρία χρόνια.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να προλαμβάνει και να καταστέλλει την εγκληματικότητα. Προφανώς είναι τραγικό το πρόσφατο περιστατικό με τον επιχειρηματία. Δημιουργεί μια εύλογη ανησυχία αλλά πέρα από την περιπτωσιολογία πρέπει να βλέπουμε τη συνολική εικόνα. Στο 30% είναι η μείωση στις διαρρήξεις των σπιτιών και φυσικά στα θύματα. Η αστυνομία έχει συγκεκριμένο τρόπο και δόγμα αντιμετώπισης». Έχουν προϋπολογιστεί όλα τα κονδύλια που αφορούν την ελληνική αστυνομία.

Θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους τον Αύγουστο του 2018

Ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον Alpha απάντησε επίσης σε ερωτήσεις για την πρόταση που αφορά το ελληνικό χρέος, στο Μακεδονικό και στα θέματα ασφάλειας των πολιτών.

Η γαλλική πρόταση που είχε κατατεθεί και αποφασιστεί από το Eurogroup του 2017 και αποσκοπούσε στον να γεφυρωθούν οι διαφορές στις προβλέψεις μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ. Επειδή προβλέπει μικρότερη ανάπτυξη το ΔΝΤ κατατίθεται η γαλλική πρόταση σαν μια ρήτρα ανάπτυξης. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του ΔΝΤ θα υπάρξει μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους τον Αύγουστο του 2018 που θα προβλέπει επιμηκύνσεις  των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, πάγωμα των επιτοκίων που θα κάνουν την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους πολύ πιο εύκολη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ΠΓΔΜ θα πρέπει να αλλάξει τη συνταγματική της ονομασία για να υπάρξει λύση

Τις θέσεις της ελληνικής πλευράς στο Μακεδονικό επανέλαβε ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Η ελληνική πλευρά θα αναγνωρίσει τη γείτονα με την ονομασία που θα συμφωνηθεί. Η γείτονα χώρα θα συμφωνήσει ότι για να γίνει αυτό έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, μία από αυτές είναι η συνταγματική αναθεώρηση. Επομένως η ΠΓΔΜ θα αναλάβει τη νομική υποχρέωση να αλλάξει την συνταγματική της ονομασία εφόσον θέλουμε να καταλήξουμε σε λύση».

Το καλύτερο θα ήταν να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει πρώτα να περιμένουμε πρώτα αν θα υπάρξει συμφωνία. Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητικό ή πολιτικό πρόβλημα εφόσον ο κ. Καμμένος επιλέξει να μην ψηφίσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Πηγή: avgi.gr