Δ. Θεσσαλονίκης: Κάνουν πίσω οι συμβασιούχοι υπό τον φόβο του ιδιώτη

26 Ιουνίου, 2017 4:09 ΜΜ
More videos

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των συμβασιούχων του δήμου με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν πνίξει την πόλη από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Μετά την απόφαση της διοίκησης του δήμου να ζητήσει τη βοήθεια ιδιωτών, οι συμβασιούχοι έκαναν ένα βήμα πίσω και υποσχέθηκαν ότι θα επιτρέψουν σε προσωπικό ασφαλείας να προχωρήσει στην αποκομιδή, με συνολικά 27 απορριμματοφόρα την ημέρα (9 ανά βάρδια), με τη δέσμευση ότι δεν θα εμπλακεί ιδιώτης στη διαδικασία. Σήμερα Δευτέρα αποκομιδή θα προλάβουν να κάνουν οι εργαζόμενοι μόνο μιας βάρδιας, δηλαδή θα βγουν στους δρόμους εννέα απορριμματοφόρα.

Οι συμβασιούχοι κάλεσαν τον Γιάννη Μπουτάρη να παγώσει τη διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτες, ωστόσο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε ότι δεν μπορεί να λάβει μόνος του μια τέτοια απόφαση και πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16.00, ώστε να αποφασίσει το Σώμα.

H διαδικασία για τον ιδιώτη έχει ξεκινήσει και ανάλογα με το σε τί κατάσταση θα είναι η πόλη, θα προχωρήσουμε. Εάν τα πράγματα είναι καλά, δεν θα χρησιμοποιήσουμε ιδιώτη. Εάν  δεν είναι, θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν ακόμη σημεία τριβής. Η πρόταση δεν με ικανοποιεί 100%. Θα αποφασιστεί τί θα πεί ενισχυμένο προσωπικό. Το θέμα είναι να αρχίσει να κινείται το σύστημα” σχολίασε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, σχολίασε μετά τη συνάντηση: “Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ανακουφίσουμε την πόλη. Είμαστε σε κινητοποιήσεις. Απόλυτα καθαρή δεν μπορεί να είναι η πόλη. Μιλάμε για 1000 οικογένειες. Αφορά μεγάλο κομμάτι της πόλης μας. Όταν βγάζαμε όμως αυτοκίνητα, καθαριζόταν μόνο το κέντρο και όχι οι συνοικίες. Τώρα είπαμε στον δήμαρχο να πάρει πίσω την απόφαση για ιδιώτες. Πληρώνει 192.000 ευρώ για τρεις ημέρες. Θα βγουν αυτά τα χρήματα από τις τσέπες των δημοτών. Εμείς είπαμε, να βγει προσωπικό ασφαλείας, αλλά να πάει εκεί που πρέπει να πάει“.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος, τόνισε ότι θα επιστρατευτεί ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας, σε μια κίνησης καλής θέλησης συμβασιούχων και μόνιμου προσωπικού, για να μπει μια τάξη στην πόλη. “Δεν θέλουμε να έχουμε απέναντι τους δημότες. Ήδη έχει αποφασιστεί να ενισχυθεί το προσωπικό ασφαλείας και να προχωρήσει στην αποκομιδή σε τριες βάρδιες με 25-27 απορριμματοφόρα” τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Μόνιμοι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι πρόκειται να παραστούν και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που είναι προγραμματισμένη για τις 4 μετά το μεσημέρι, ώστε να ζητήσουν τη στήριξη των δημοτικών συμβούλων στον αγώνα τους.

[thestival]