Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
επικαιρότηταCoca Cola: Μαζικές αντιδράσεις για τα νέα καπάκια

Coca Cola: Μαζικές αντιδράσεις για τα νέα καπάκια

Τα νέα καπάκια μπουκαλιών σε ανθρακούχα ποτά που έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον έχουν χαρακτηριστεί ως “tricky to open”. Και όπως φαίνεται, το σχετικά νέο εγχείρημα της coca- cola να δημιουργήσει καπάκια προσαρτημένα στο μπουκάλι, είναι μια καλή λύση για το περιβάλλον αλλά όχι για τους καταναλωτές που εκφράζουν αμφιβολίες ως προς τη χρηστικότητα τους και ζητούν να επιστρέψουν τα παλιά καπάκια.

Στο τέλος του προηγούμενου έτους η εταιρία προχώρησε σε ένα μεγάλο εγχείρημα προκειμένου να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, το σχεδιασμό προσαρτημένων καπακιών στα μπουκάλια της, ώστε να ανακυκλώνονται ολόκληρα. Τα νέα προσαρτημένα καπάκια βρίσκονται σε όλη τη γκάμα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των φιαλών Fanta, Coca-Cola Zero και Diet Coke. Ωστόσο πολλοί λάτρεις του αναψυκτικού είπαν πως δεν μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους αναψυκτικό, όπως ακριβώς θέλουν, και χαρακτηρίζουν το Οικολογικό αυτό project από ενοχλητικό μέχρι ατσούμπαλο και από δυσάρεστο έως άχρηστο. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα με έναν χρήστη να αναφέρει χαρακτηριστικά: “Είναι πραγματικά αδύνατο να τα πιεις χωρίς το καπάκι να χτυπήσει τη μύτη σου”.

kapakia 11

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την οδηγία 2019/904 της ΕΕ που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2024, τα μπουκάλια που δεν επιστρέφονται θα πρέπει να έχουν «δεμένα» τα καπάκια τους, δηλαδή θα είναι υποχρεωτικό στην ΕΕ τα καπάκια να παραμένουν προσαρτημένα σε όλα τα δοχεία ποτών χωρητικότητας έως και τρία λίτρα, ως μέρος της νέας οδηγίας για τα πλαστικά μίας χρήσης. Η νέα οδηγία έχει στόχο να αποτρέψει το 10% των πλαστικών απορριμμάτων που εντοπίζονται σε ευρωπαϊκές παραλίες.

Η εταιρία προχώρησε σε νέα αλλαγή πρόσφατα, σύμφωνα με το DailyRecord, η οποια έχει αναστατώσει ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές. Τα νέα καπάκια, της ίδια λογικής με τα προηγούμενα, αφήνουν τους καταναλωτές με κοψίματα στα χέρια, στην προσπάθεια τους να τα ξεβιδώσουν.

Ένα άτομο είπε: “@CocaCola_GB ρε, τι γίνεται με αυτά τα νέα καπάκια; Ποτέ δεν ανοίγουν σωστά, και όταν τελικά το ανοίγεις, σου κόβει τα χέρια κάθε φορά που ανοίγεις ή κλείνεις ξανά το μπουκάλι καθώς η πρόσδεση είναι πολύ αιχμηρή / μυτερή.”

Ένας άλλος ενοχλημένος χρήστης έγραψε: “@CocaCola_GB σταματήστε το με τα καπάκια, βαριέμαι να κόβω το χέρι μου κάθε φορά που ανοίγω το μπουκάλι μου. Απλώς φέρτε το παλιό καπάκι”. Ενώ ένα τρίτο άτομο έγραψε στο Twitter: “@CocaCola_GB Έπινα μαζί σας παιδιά όλη μου τη ζωή, δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ποτέ!! Αλλά αυτά τα νέα καπάκια μπουκαλιών συνεχίζουν να με ενοχλούν…”. Και ένας τέταρτος είπε: “Ευχαριστώ @CocaCola_GB για αυτά τα #ανόητα προσαρτημένα καπάκια μπουκαλιών που δεν φτιάχνονται σωστά και προκαλούν διαρροή από το Dr Pepper μου σε όλο μου το υλικό – μπορώ να εγγυηθώ ότι θα αφαιρέσω σκόπιμα κάθε καπάκι μπουκαλιού… τι ανόητη ιδέα!“. Ένας πιο ενοχλημένος είπε: “@CocaCola_GB υπάρχει περίπτωση να τακτοποιήσετε τα μπουκάλια σας; Είναι έτσι εδώ και μήνες και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα γίνει καλύτερο”.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας είχε δηλώσει: “Τα νέα προσαρτημένα καπάκια της Coca-Cola έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τα σκουπίδια και να διευκολύνουν τη συλλογή και την ανακύκλωση κρατώντας όλα τα μέρη του μπουκαλιού μαζί. Έγινε εκτεταμένη έρευνα για το νέο σχέδιο για να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να έχουν μια θετική εμπειρία όταν απολαμβάνουν τα ποτά μας. Όταν ανοίγουν και κλείνουν το μπουκάλι, συμβουλεύουμε τους καταναλωτές να μην αφαιρούν το καπάκι από το λαιμό του μπουκαλιού ή να μην στρίβουν ή λυγίζουν τη γλωττίδα με τρόπο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ή να βλάψει το κλείσιμο”.

Τα πιο σημαντικά