Χρυσοβελώνη για επίδομα ενοικίου: «Ε, δεν κάθομαι να μετράω τα ακίνητά μου»

28 Φεβρουαρίου, 2018 10:11 ΜΜ
More videos

Εξηγήσεις για το επίδομα ενοικίου που έλαβε όταν ήταν υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έδωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δηλώσεις της στον Real FM και τον Νίκο Στραβελάκη.

«Εγώ μένω μόνιμα στον Βόλο, ο Βόλος είναι η εκλογική μου περιφέρεια. Έχω ένα σπίτι στον Βόλο για το οποίο αποπληρώνω στεγαστικό δάνειο, το οποίο αποπλήρωνα και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο», εξήγησε αρχικά η κ. Χρυσοβελώνη.

Όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Στραβελάκη σχετικά με το πόθεν έσχες της, όπου δηλώνονται 33 ακίνητα, απάντησε: «Ε, τώρα δεν κάθομαι να τα μετράω..».

Σύμφωνα με την Χρυσοβελώνη, από τα 33 ακίνητα τα 14, που βρίσκονται στην Αθήνα, είναι καταστήματα. «Δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι. Επί των καταστημάτων το ποσοστό της ιδιοκτησίας μου είναι 12,50%. Δεν τα απέκτησα ούτε από τη δικηγορία ούτε από την πολιτική, είναι ακίνητα που τα απέκτησα από τους γονείς και τους παππούδες μου και περιήλθαν σε μένα από κληρονομιά για την οποία κατέβαλα και πολλούς φόρους κληρονομιάς, συνεχίζω να φορολογούμαι, να καταβάλλω ΕΝΦΙΑ και όλα τα υπόλοιπα».

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου -και για το επίδομα δεν με ενημέρωσαν αμέσως, η ενημέρωση έγινε τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου του 2016- με ρώτησαν από την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου αν μένω κάπου στην Αθήνα, αν έχω σπίτι. Τους απάντησα ότι δεν έχω και μου είπαν ότι δικαιούστε μίας επιδότησης ενοικίου, εφόσον δεν έχετε σπίτι», ανέφερε και εξήγησε ότι ορκίστηκε 23 Φεβρουαρίου του 2016 και πήρε επίδομα ενοικίου 486,67 ευρώ για τον Απρίλιο, 1.000 ευρώ μηνιαίως από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο και 133 ευρώ για τον Νοέμβριο.

«Λέω ότι ορθώς τα πήρα. Δεν έχω παρανομήσει ούτε στο ελάχιστο. Για να τα πάρω συμπλήρωσα και έντυπα. Να επιστρέψω τι; Γιατί είχαν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια;», ήταν η απάντησή της στην ερώτηση αν θα τα επιστρέψει.

[newsbeast]

Ακολουθήστε μας στο facebook: