Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα μπει κανείς παράνομα στη χώρα, είναι δέσμευσή μας»

14 Σεπτεμβρίου, 2020 3:00 ΜΜ
More videos

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έστειλε σαφές μήνυμα για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3, δήλωσε ότι «σε λίγο θα κυκλοφορήσει φυλλάδιο διανομής στη γλώσσα τους ( σημ. των προσφύγων και των μεταναστών) ώστε να καταλάβουν ότι όποιος δεν μπει στο νέο καμπ, στο Καρά Τεπέ, δεν υπάρχει περίπτωση να εξεταστεί η αίτηση του για άσυλο, να φύγει από το νησί ή να φύγει από την χώρα», ενώ τόνισε ότι «όλοι θα μπουν στο καμπ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή», επισημαίνοντας «Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Αυτό πρέπει να γίνει, Δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί κανείς έξω χωρίς χαρτιά».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «Όλοι εξετάζονται για κορωνοϊό».

Ερωτηθείς για το αν θα βρεθούν οι υπεύθυνοι για τις φωτιές, απάντησε «Θα βρεθούν οι υπέυθυνοι για τις φωτιές και θα αποδοθούν ευθύνες σύμφωνα με τους νόμους της χώρας».

Αναφερόμενος στο νέο ΚΥΤ και αν θα δημιουργηθεί νέο μόνιμο κέντρο, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε «Αυτό που προέχει, είναι ολοκλήρωση του έργου. Αυτός ο (τωρινός) χώρος έιναι εξαιρετικός και υποδειγματικός», ενώ σημείωσε «Πέρυσι τέτοιο καιρό η Ελλάδα είχε εκαντοντάδες αφίξεις. Έχουν σταματήσει οι ροές. Οι δουλέμποροι έχουν σταματήσει να φέρνουν κόσμο, γιατί φυλάσσονται τα σύνορα. Είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων να ετοιμάσουν τη δομή. Δεν θα περάσει κανείς, είναι η δέσμευση μας στους νησιώτες, σε όλους τους Έλληνες».

Και συμπλήρωσε «Αυτό που έχει αλλάξει αυτή την στιμγή, είναι ότι φυλάσσουμε τα σύνορα μας. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Δεν πρόκειται να υπάρξουν ροές, εφόσον η Ελλάδα επιτελεί το έργο της».

Ακόμη, ρωτήθηκε για την φύλαξη του Έβρου και την συμβολή της Ευρώπης, λέγοντας ότι «Οι δυνάμεις της Frontex είναι σημαντικές. Αλλά ουσιαστικά είναι δική μας η επιχειρησιακή προσπάθεια που έγινε».

Και πρόσθεσε «240 νέους συνοριοφύλακες έχουν προσληθεί και είναι στο πεδίο και κάνουν εκπαίδευση», τονίζοντας ότι «Η Ευρώπη είναι παρούσα. Επιτέλους η Ευρώπη κατάλαβε ότι χρειαζόμαστε κοινή πολιτική ασύλου, κοινή στρατηγική».