Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΧρυσό μετάλλιο στην Εβίνα Παναγιώτου στο επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ...

Χρυσό μετάλλιο στην Εβίνα Παναγιώτου στο επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων

Με μια επίδοση που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για την ίδια, η Εβίνα Παναγιώτου κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που διεξάγεται στην Σλοβενία, με το νικητήριο άλμα της να είναι τα 3,95.

Η Παναγιώτου που, μόλις πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 16 της χρόνια, ταξίδεψε στη Μπάνσκα Μπίτριτσα με επίδοση 3,80 μέτρα. Η αθλήτρια ήταν σε καλή κατάσταση και φάνηκε και στη διάρκεια του αγώνα, αφού πέρασε με την πρώτη τα 3,60 μ., 3,70 μ., 3,80 μ., 3,90 μ. και 3,95 μ. κι έπειτα είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 4,00 μέτρα. Δεύτερη με την ίδια επίδοση ήταν η Μέζαρος από την Ουγγαρία και τρίτη με 3,80 μ. η Σίμκοβα από τη Σλοβακία.

Η ίδια αμέσως μετά δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη. Έκανα ατομικό ρεκόρ μετά από πολύ καιρό και δεν μπορώ να περιγράψω πόσο τέλεια νιώθω.
Πρώτος αγώνας που δεν αγχώθηκα σχεδόν καθόλου, πήγα να το ευχαριστηθώ, ήταν ο τελευταίος αγώνας της σεζόν. Πήγε πάρα πολύ καλά, δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη.

Κάθε αθλητής κάνει την δικιά του προσπάθεια. Πλέον η Ελλάδα έχει φτάσει στις πολύ καλές επιδόσεις και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μια από αυτές».
Αυτό ήταν το δεύτερο Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, μετά από τον Γιάννη Γκάρτσιου που πήρε το Χρυσό στο άλμα εις τριπλούν.Τα πιο σημαντικά