Χριστούγεννα ενός άπορου στην Ηλεία: Σε καμένο σπίτι, χωρίς ρεύμα και νερό

24 Δεκεμβρίου, 20225:40 ΜΜ

Μπορεί τα μέσα ενημέρωσης να κατακλύζονται τις μέρες των εορτών με εικόνες ανθρώπων που κάνουν τα ψώνια τους για τα δώρα που θα μοιράσουν και για τα εδέσματα που θα βάλουν στα γιορτινά τραπέζια τους, ωστόσο, υπάρχει μια αθέατη πλευρά, πιο σκοτεινή και διαφορετική που αφορά συνανθρώπους μας που προσπαθούν να επιβιώσουν και περνούν δύσκολα τις άγιες αυτές μέρες.

«Γροθιά» στο στομάχι αποτελεί η είδηση ότι ένας άπορος άντρας που έχει βρει καταφύγιο σε ένα σπιτάκι στο χωριό Ροβιάτα της Ηλείας το οποίο φυσικά δεν έχει ρεύμα και νερό θα περάσει τα Χριστούγεννα με την μυρωδιά του καπνού και των μαυρισμένων τοίχων καθώς το σπίτι του κάηκε.

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και δέκα χρόνια χωρίς να έχει βοήθεια από πουθενά και την φωτιά που ξέσπασε και «μαύρισε» ακόμα περισσότερο τις μέρες του περιγράφει ο ίδιος στο ilialive.gr.

«Εγώ είμαι 10 χρόνια χωρίς ρεύμα και ανάβω τα καντήλια. Έπεσα να κοιμηθώ με αναμμένο το καντήλι, το ξέχασα και πήρε φωτιά το κομοδίνο και με το που σηκώθηκα είχε πάρει φωτιά και το στρώμα. Δεν έχω νερό μέσα στο σπίτι βγήκα έξω γέμισα έναν κουβά νερό αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. 

Μαζεύτηκε η γειτονιά, πήραν τηλέφωνο την πυροσβεστική, ήρθε, και την έσβησε. Ήρθε το ασθενοφόρο και με πήγαν στην Πάτρα στο νοσοκομείο και από θαύμα γλίτωσα», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ξυδιάς.

Ο ίδιος κάνει έκκληση για βοήθεια αλλά γνωρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να του την δώσει. Δεν έχει καμία ελπίδα να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν  ο δήμος και οι υπηρεσίες πρόνοιας που κανονικά θα έπρεπε για να βελτιωθεί έστω και λίγο η ποιότητα της ζωής του.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News