Χριστούγεννα 2020: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε συγκέντρωση στο σπίτι

7 Δεκεμβρίου, 20203:51 ΜΜ
More videos

«Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτών συντακτών. Πώς θα περάσουμε φέτος τις γιορτές σύμφωνα με τον «χάρτη» του κ. Πέτσα. Μέχρι πόσα άτομα επιτρέπεται να έχουμε στο σπίτι. Τι υπογράμμισε από την πλευρά της η κ.Παγώνη για το ρεβεγιόν 2020.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι τα Χριστούγεννα αυτά θα είναι διαφορετικά και ότι αν τηρήσουμε τα μέτρα μπορούμε να νικήσουμε τον κορονοϊό. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, και ότι παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων.

«Όλοι αντιλαμβάνονται θέλουμε μείωση των κρουσμάτων» είπε και εξήγησε ότι γίνεται σύσταση να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας, τονίζοντας ότι η όποια συγκέντρωση σε σπίτι, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 9 άτομα. Όσον αφορά την κυκλοφορία μετά τις 9 το βράδυ τις μέρες των γιορτών η κυβέρνηση θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οπως αποφάσισε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύονται δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις οι συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων από τις 5:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, έως και τις 24:00.

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

«Πεθαίνουν οι άνθρωποι, μια μέρα είναι τα Χριστούγεννα»
«Τι να δούμε για τα Χριστούγεννα όταν έχουμε 100 νεκρούς κάθε μέρα; Από τη Λαμία και πανω είναι δύσκολα τα πράγματα, είναι στο κόκκινο. Μια μέρα είναι τα Χριστούγεννα, δεν χάθηκε ο κόσμος, εδώ πεθαίνουν άνθρωποι, πρέπει να μειωθούν τακρούσματα, να πάμε τις ΜΕΘ σε διπλούς αριθμούς, ο κόσμος πεθαίνει δίπλα μας και πεθαίνει σε όλο τον κόσμο», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η Ματίνα Παγώνη από την πλευρά της.

«Αυτά που είδα στη Βρετανία με εκνεύρισαν τόσο πολύ. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκες. Ο κόσμος έχει πιεστεί το καταλαβαίνω, όμως βλέπουμε έναν εχθρό που δεν μπορούμε να τον πολεμήσουμε. Αν τον είχαμε πολεμήσει δεν θα είχαμε 100 νεκρούς και 600 διασωληνωμένους»

Και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλος ο αριθμός, αυτοί οι 100 νεκροί κάθε μέρα σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις. Είναι δύσκολη η κατάσταση και αυτή τη βδομάδα πρέπει να δούμε πως θα είναι ανοίγοντας αυτά τα καταστήματα. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, με μάσκες, αποστάσεις και πλύσιμο των χεριών, γιατί ξεχνιόμαστε. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ασυμπτωματικοί φορείς. Δεν υπάρχει άλλη λύση, διαφορετικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η νόσος», επεσήμανε ακόμη η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News