Χρήστος Ταραντίλης: Παραίτηση βόμβα του κυβερνητικού εκπροσώπου

28 Φεβρουαρίου, 20214:01 ΜΜ
More videos

Παραιτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, υπέβαλε αιφινιδίως πριν από λίγο ο Χρήστος Ταραντίλης. Στην επιστολή του ο κ. Ταραντίλης επικαλείται οικογενειακούς λόγους που δεν του επιτρέπουν όπως αναφέρει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Τι αναφέρει

Επιστολή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Με τιμή, Χρήστος Ταραντίλης».

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ποιος είναι ο Χρήστος Ταραντίλης

Ο Χρήστος Ταραντίλης σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, λαμβάνοντας πτυχίο το 1992. Έκανε μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα στο London School of Economics (LSE), λαμβάνοντας MSc το 1998. Το 2002, έλαβε Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην Επιχειρησιακή έρευνα, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).

Το 2003, εκλέχθηκε Λέκτορας στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), το 2008, Αναπληρωτής Καθηγητής και το 2013, τακτικός Καθηγητής πρώτης βαθμίδας. Το 2013, εξελέγη παράλληλα, Πρόεδρος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ. Επίσης, έχει διατελέσει και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» στο ίδιο Πανεπιστήμιο για μία δεκαετία.

svg%3EΕπιπλέον ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του έγκριτου αμερικανικού περιοδικού «Networks» (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Ορίστηκε επίσης Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2017 και συμμετείχε έκτοτε στο στενό επιτελείο των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι και τις βουλευτικές εκλογές του 2019. Στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2019, εκλέχτηκε Βουλευτής Επικρατείας με την Νέα Δημοκρατία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News