Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Είχα κάνει δοκιμαστικό για τον Τιτανικό»

27 Οκτωβρίου, 20224:57 ΠΜ
More videos

Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη έκανε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης: το 1995 είχε κάνει δοκιμαστικό για τον «Τιτανικό» χωρίς να το ξέρει ότι πρόκειται για την αυτή την περίφημη ταινία.

Μιλώντας για αυτή την άγνωστη έως σήμερα στιγμή της καριέρας του, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είπε: «Παίξαμε μια σκηνή με έναν ηθοποιό, αλλά δεν μου έλεγε για ποια ταινία είναι. Μου είπε ότι είναι για ένα πολύ γνωστό πλοίο που βυθίστηκε. Έχω κάνει δοκιμαστικό για… τον Τιτανικό. Μετά από δύο χρόνια που είδα την ταινία είπα “Άι στο διάολο! Αυτό θα έκανα;”».

Ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης τόνισε ότι στα 24 του αισθανόταν ότι είχε μεγαλώσει. «Ένιωθα ότι δούλευα χρόνια, είχαν την αφέλεια να αισθάνομαι ότι έχω μεγαλώσει. Όταν είσαι 24 ετών και κάνεις αυτό που αγαπάς νιώθεις ότι έχεις πιάσει τον κόσμο. Είχα ταχύτητα, αυτό που έχουν όλα τα νέα παιδιά. Όλοι έχουμε τα θέματα μας. Τώρα λόγω ηλικίας σε κάποια πράγματα έχουμε ωριμάσει. Συνειδητοποιείς κάποια πράγματα. Είχε προσωπική ανάγκη να γράφω δικές μου ιστορίες (…) Βρέθηκα στους “Φρουρούς της Αχαΐας” μέσα από μια αγγελία. Ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου, και διάβαζε ένα περιοδικό. Εκεί είδα την αγγελία για το κανάλι που ζητούσε ηθοποιούς μέχρι 13 ετών. Εγώ ήμουν 15 αλλά πήγα για οντισιόν. Ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική, όλη μου η ζωή γυρίζει γύρω από αυτό».

Αποκάλυψε ότι παρά την άρνηση της μητέρας του, εκείνος έκανε «κοπάνα» από το σχολείο και πήγε στην οντισιόν. «Με ρώτησαν πού είναι οι γονείς μου και εγώ απάντησα ότι είναι στο αυτοκίνητο, είχα απίστευτο θράσος», εξομολογήθηκε.

Ξεκίνησε ως ηθοποιός από τη Β’ Λυκείου

«Από τα κανάλια είχα αμφισβήτηση και άρνηση στην αρχή της καριέρας μου. Δεν επηρεάστηκα γιατί είχα όλη την ορμή και το πείσμα», είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Η σχέση μου με την δουλειά είναι ερωτική. Όχι μόνο για μένα, νομίζω όλοι όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά» πρόσθεσε. «Έχει αλλάξει ο κόσμος όλος, είμαι καλύτερα από ό,τι τότε, νιώθω πιο σίγουρος για τον εαυτό μου σε πολλά πράγματα», σημείωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης προσθέτοντας ότι είχε ξεκινήσει να δουλεύει ως ηθοποιός από τη Β’ Λυκείου.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι σκηνοθέτησε ακόμα και τον τρόπο που είπε στη μητέρα του ότι θα παίξει στην τηλεόραση, ενώ μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια είπε ότι οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. «Με τη μητέρα μου μεγαλώσαμε μαζί. Μου έλειψε η παρουσία του πατέρα μου» είπε, ενώ επισήμανε ότι ο πατέρας του ήθελε από τον ίδιο να σπουδάσει οικονομικά στις ΗΠΑ».

Για την τελευταία του ταινία «Ένας άλλος κόσμος» σημείωσε: «Πήρε διανομή στο εξωτερικό και άρχισα να ταξιδεύω. Όταν πήγα στις ΗΠΑ ήρθαν ατζέντηδες και άνθρωποι και εγώ ήθελα να κατεβάσω ρολά από τα πάντα, ήθελα να μη δουλεύω, ήθελα να φύγω. Είχα κουραστεί πάρα πολύ. Έπαθα burn out. Πήρα αεροπλάνο και έφυγα τρέχοντας. Είχα Έλληνες φίλους στην Αμερική και απέκτησα εκεί μια ζωή. Παράλληλα έγραφα και πήγαινα βόλτες, ήμουν ήρεμος. Δεν ήθελα να δουλέψω. Έγραψα μια ταινία αλλά δεν γυρίστηκε γιατί ακολούθησε η πανδημία».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News