Χριστίνα στα κόκκινα: Σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες του 1913 μας δείχνουν πως ζούσαν οι άνθρωποι 100 χρόνια πριν!

29 Απριλίου, 2015 10:56 ΠΜ
More videos

Φανταζόμαστε το παρελθόν σε ασπρόμαυρους χρωματισμούς, αλλά ο Mervyn O’Gorman έβγαζε έγχρωμες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας πλάκες γυαλιού  επικαλυμμένες με άμυλο πατάτας, το 1913.

Ο τεχνικός όρος αυτής της διαδικασίας είναι Autochrome και ο O’Gorman το χρησιμοποιούσε για να εμφανίσει όμορφες φωτογραφίες της κόρης του Christina ντυμένης στα κόκκινα στην Βρετανική εξοχή. Μιας και οι φωτογραφίες αποδίδουν λίγα πράγματα για την εποχή, δεν φαίνεται πως είναι από κάποια συγκεκριμένη περίοδο. Στην πραγματικότητα,  σχεδόν δεν ελήφθησαν.

Αυτές οι φωτογραφίες και η τεχνολογία πίσω από αυτές έχουν και τα δύο τις περίεργες πλευρές τους, μιας και κανένα από αυτά δεν είναι η πρωταρχική ανακάλυψη των δημιουργούν τους.

Το Autochrome κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1903 από τους αδερφούς Lumier στην Γαλλία, οι οποίοι ήταν γνωστοί για τη δουλειά τους στον κινηματογράφο. Ο Mervyn O’Gorman ήταν γνωστός ως πρωτοπόρος της αυτοκίνησης και ένας από τους σπουδαιότερους Αεροναυπηγούς της εποχής του.

Ο Mervin πέθανε το 1958. Καμιά λεπτομέρεια δεν έχει γίνει γνωστή για τη ζωή της Christine, αλλά οι φωτογραφίες είναι ένα όμορφο παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί από ένα ατύχημα.

early-color-photography-1913-christina-red-marvyn-ogorman-1 early-color-photography-1913-christina-red-marvyn-ogorman-2 early-color-photography-1913-christina-red-marvyn-ogorman-3 early-color-photography-1913-christina-red-marvyn-ogorman-4 early-color-photography-1913-christina-red-marvyn-ogorman-5 early-color-photography-1913-christina-red-marvyn-ogorman-6 early-color-photography-1913-christina-red-marvyn-ogorman-7 early-color-photography-1913-christina-red-marvyn-ogorman-8

petapixel