Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΧριστίνα Κοντοβά: Υιοθέτησε ένα κοριτσάκι από την Ουγκάντα – Στο πλευρό της...

Χριστίνα Κοντοβά: Υιοθέτησε ένα κοριτσάκι από την Ουγκάντα – Στο πλευρό της ο Τζώνη Καλημέρης

Σε μια ιδιαίτερη αποκάλυψη προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής, η Χριστίνα Κοντοβά. Η επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες ζει στην Ουγκάντα, όπου έγινε μητέρα ενός ανάδοχου κοριτσιού, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία υιοθέτησής της. Η Χριστίνα Κοντοβά μέσα από τα ταξίδια της από την Αφρική με την Action Aid, της γεννήθηκε η ανάγκη να γίνει μητέρα και όλα δείχνουν πως είναι πολύ κοντά στο να γίνει η επιθυμία της πραγματικότητα.

Διάβασε την μακροσκελή ανάρτησή της:

“Adopting Ada

Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός απο λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα εως ότου την υιοθετήσω. Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου….
Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα απο τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά απο μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία. Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα. Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατα τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα. Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία. Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική. Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί… στην άλλη άκρη της γραμμής… Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα.

•στην Ουγκάντα αυτή την στιγμή βρίσκονται στην ίδια διαδικασία περίπου 20 οικογένειες Ελλήνων
•σε αυτό τα «ταξίδι», από την αρχή, είναι δίπλα μας ο Τζώνη Καλημέρης”.Τα πιο σημαντικά