Χριστιανός μαστιγώθηκε δημόσια 36 φορές επειδή πούλησε παράνομα αλκοόλ στην Ινδονησία

22 Ιανουαρίου, 2018 10:21 ΠΜ
More videos

Ένας Ινδονήσιος χριστιανός μαστιγώθηκε δημόσια επειδή πουλούσε αλκοόλ γεγονός που θεωρείται σοβαρή παραβίαση του Ισλαμικού νόμου.

Ο Τζόνο Σιμπολόν φαίνεται να πονάει όταν ένας θρησκευτικός αξιωματούχος που φοράει μάσκα αρχίζει να τον χτυπάει με ένα μαστίγιο στην πλάτη.

Λέγεται ότι «υποκλίθηκε» στον νόμο που είναι γνωστός στην περιοχή ως Κανούν και καταδικάστηκε σε 36 χτυπήματα με μαστίγιο για να αποφύγει μια πιθανή μεγάλη φυλάκιση.

Δείτε το βίντεο

O Σιμπολόν είναι ο 3ος μη μουσουλμάνος που υφίσταται δημόσιο μαστίγωμα στο νησί Σουμάτρα μετά την ιδιαίτερη αυτονομία του το 2001 και την εφαρμογή του Ισλαμικού νόμου.

Ο ξυπόλυτος Σιμπολόν περνάει μπροστά από το πλήθος που γελάει και βγάζει φωτογραφίες.

Περίπου το 98% των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και ακολουθούν τους θρησκευτικούς κανόνες του Κανούν.

Οι μη μουσουλμάνοι που έχουν παραβιάσει κάποιον εθνικό η θρησκευτικό νόμο μπορούν να επιλέξουν με ποιο σύστημα θα τιμωρηθούν. Εδώ 3 αστυνομικοί πηγαίνουν τον άντρα στο σημείο που θα μαστιγωθεί.

Ο εκτελεστής της Σαρία που φοράει λευκά γάντια και κουκούλα πηγαίνει να εφαρμόσει τον Ισλαμικό νόμο.

Άντρες και γυναίκες έχουν καταρρεύσει από τον μεγάλο πόνο εξαιτίας του μαστιγώματος. Οι άνθρωποι μπορεί να κατηγορηθούν και για πολύ απλά πράγματα, όπως το ότι στέκονταν πολύ κοντά στον σύντροφό τους. Εδώ μια γυναίκα μαστιγώνεται μπροστά από ένα τζαμί μετά το τέλος της προσευχής.

Ένας άλλος άντρας συνοδεύεται από τους αστυνομικούς της Σαρία στο σημείο που θα τον μαστιγώσουν.

Ο άντρας βάζει το χέρι του πάνω από την μύτη και το στόμα του, καθώς ο εκτελεστής τον μαστιγώνει.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται συνήθως οι άνθρωποι στην περιοχή είναι ο τζόγος, η κατανάλωση αλκοόλ, το σeξ με ανθρώπους του ίδιου φύλου ή οποιαδήποτε σeξουαλική δραστηριότητα εκτός γάμου.

 

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: