Χρησιμοποίησαν το πρόσωπο άρρωστης 9χρονης για να προωθήσουν τις εκτρώσεις

4 Απριλίου, 20186:53 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που μέσω του διαδικτύου κρίνουν και σχολιάζουν άσχημα, ακόμη και τα μικρά παιδιά. Πρόσφατα στο Twitter, κάποιοι χρησιμοποίησαν την εικόνα της 9χρονης Σοφία που πάσχει από μια σοβαρή αναπηρία, ώστε να προωθήσουν τις εκτρώσεις. Η μαμά της, Νάταλι Γουίβερ, έκανε αυτό που θα έκανε κάθε μητέρα.

Η Σοφία γεννήθηκε με παραμορφώσεις του προσώπου και των άκρων της. Όταν έγινε ενός έτους, διαγνώστηκε με σύνδρομο Ρετ, μια διαταραχή του εγκεφάλου που επηρεάζει μόνιμα την επικοινωνία των παιδιών και τις κινητικές τους λειτουργίες. Ως αποτέλεσμα, η Σοφία χρειάζεται κάθε στιγμή τη φροντίδα της οικογένειά της.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγιναν προτάσεις για αλλαγές στην κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή τους. Ως ακτιβίστρια, η μητέρα άρχισε να μιλά περισσότερο για την κατάσταση της Σοφία. Τότε ορισμένοι άνθρωποι μέσω του ίντερνετ, άρχισαν να μιλούν αρνητικά. Η Νάταλι Γουίβερ αναφέρει: «Έχει κάνει 22 επεμβάσεις. Έχει καθετήρα σίτισης, σακούλα κολοστομίας, παθαίνει κρίσεις πνιγμού και επιληψίας, λόγω των παραμορφώσεων και του συνδρόμου Ρετ. Οι άνθρωποι ήθελαν να την βλάψουν, υπάρχουν ορισμένοι που κάνουν παράλογα πράγματα για να δείξουν τη σκληρότητά τους. Κάποιοι μου λένε να σκοτώσω το παιδί μου για να το βγάλω από τη δυστυχία του.»

Επιπλέον, κάποιος χρήστης του Twitter ήθελε πραγματικά να ακουστεί. Δημοσίευσε τη φωτογραφία της Σοφία με μια παράγραφο που υποστήριζε τις εξαναγκαστικές εκτρώσεις και την επισήμανε στη μητέρα του κοριτσιού. Η μητέρα δήλωσε: «Τον μπλόκαρα και ήλπιζα απλά να εξαφανιστεί.» Ωστόσο, το Twitter της έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας πως η δημοσίευση δεν παραβίαζε τις πολιτικές του.

Πέρασε καιρός, αλλά η δημοσίευση παρέμεινε στο διαδίκτυο και ο λογαριασμός του ανθρώπου που την έγραψε, παρέμενε ενεργός. Αυτή η δημοσίευση παρέμεινε στο μυαλό της μητέρας, που ζήτησε από τους ανθρώπους να κάνουν αναφορά, ενώ μίλησε για την ιστορία της και σε έναν τοπικό σταθμό ειδήσεων, ελπίζοντας ότι έτσι θα ασκήσει αρκετή πίεση στο Twitter, ώστε να διαγράψει τη δημοσίευση. Μετά από περίπου μια εβδομάδα, έλαβε ένα μήνυμα από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Οι υπεύθυνοι απολογήθηκαν, εξαφάνισαν την προσβλητική δημοσίευση και διέγραψαν τον λογαριασμό του σκληρού ανθρώπου.

Η μητέρα ικανοποιήθηκε με το αποτέλεσμα και δήλωσε: «Το Twitter πρέπει να προσθέσει τα άτομα με αναπηρίες ως κατηγορία στην αναφορά τους. Διαφορετικά, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την κατάλληλη κατηγορία για να επιλέξουν για το μίσος προς τα άτομα με αναπηρίες.»

Ο εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε: «Δεν μπορείτε να προωθήσετε τη βία, να προσβάλλετε ή να απειλήσετε άλλους ανθρώπους με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, την εθνική προέλευση, τον σeξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, τη θρησκεία, την ηλικία, την αναπηρία ή την ασθένεια. Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη κατά την εξέταση των παραβάσεων των κανόνων του Twitter».

Δείτε παρακάτω την ιστορία της Σοφία και της οικογένειά της.

Η 9χρονη κόρη της οικογένειας Γουίβερ, γεννήθηκε με παραμορφώσεις στο πρόσωπο και τα άκρα.

Natalie Weaver

Όταν έγινε ενός έτους, διαγνώστηκε με το σύνδρομο Ρετ.

Natalie Weaver

Πρόκειται για μια διαταραχή του εγκεφάλου που επηρεάζει μόνιμα την επικοινωνία των παιδιών και τις κινητικές τους λειτουργίες.

Natalie Weaver

«Έχει κάνει 22 επεμβάσεις. Έχει καθετήρα σίτισης, σακούλα κολοστομίας, παθαίνει κρίσεις πνιγμού και επιληψίας, λόγω των παραμορφώσεων και του συνδρόμου Ρετ.»

Natalie Weaver

Αλλά έχει δυο αδέρφια που την αγαπούν πολύ.

Natalie Weaver

Ως ακτιβίστρια, η μητέρα άρχισε να μιλά περισσότερο για την κατάσταση της Σοφία.

Natalie Weaver

Τότε ορισμένοι άνθρωποι μέσω του ίντερνετ, άρχισαν να μιλούν αρνητικά και να κρίνου το μικρό κορίτσι. Η μητέρα αναφέρει: «Κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια λέγοντάς μου να σκοτώσω το παιδί μου για να το βγάλω από τη δυστυχία του.»

Natalie Weaver

Έλαβε πολλά σκληρά μηνύματα, αλλά βλέποντας την εικόνα της κόρης της μαζί με μια δημοσίευση που ενθάρρυνε τις εξαναγκαστικές εκτρώσεις, η οικογένεια αποφάσισε να δράσει. 

Natalie Weaver

Αφού έκανε πολλές φορές αναφορά στον συγκεκριμένο λογαριασμό, η Νάταλι απογοητεύτηκε που τον έβλεπε ακόμη ενεργό.

Natalie Weaver

Η ίδια ανέφερε πως έλαβε ένα μήνυμα από το Twitter που την ενημέρωνε πως η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν παραβίαζε τις πολιτικές του.

Natalie Weaver

Ωστόσο, αυτή η υπόθεση συνέχισε να ενοχλεί την οικογένεια.

Natalie Weaver

Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και έδειξαν την υποστήριξή τους.

Natalie Weaver

[Twitter] [cnn]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News