Χρησιμοποιεί τα παλιά μπουκαλάκια των χαπιών της για να φτιάξει κάτι όμορφο στα παιδιά της!

28 Μαΐου, 2015 7:07 ΜΜ
More videos

Τα παιδιά ξέρουν να περνάνε καλά, ακόμη και αν χρειαστεί να μείνουν μέσα στο σπίτι. Θα βρουν χίλια δυο πράγματα να κάνουν για να περάσουν όμορφα τη μέρα τους.

Μια από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών είναι και η ζωγραφική, η οποία εκτός από διασκεδαστική είναι και χαλαρωτική. Πέρα από τις κλασσικές ξυλομπογιές τα παιδιά λατρεύουν να ζωγραφίζουν και με τις κηρομπογιές τους, οι οποίες ως γνωστόν σπάνε και πολύ εύκολα. Συχνά τα σπασμένα κομμάτια είναι περισσότερα από τις ολόκληρες κηρομπογιές.

Και για αυτόν ακριβώς το λόγο, αυτό το DIY κολπάκι είναι καταπληκτικό!  Χάρη στη μοναδική ιδέα αυτής της μητέρας, δεν θα χρειαστεί να πάρετε καινούργιο σετ με κηρομπογιές, για αρκετό καιρό ακόμη. Τώρα θα ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε με όλα αυτά τα σπασμένα κομμάτια από τις παλιές κηρομπογιές των παιδιών σας. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν με την εμφάνιση και την αίσθησή τους, και εσείς θα εξοικονομήσετε χρήματα.

Για ένα ακόμη φανταστικό κόλπο με παλιές κηρομπογιές, δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου!

Βήμα 1: Μαζέψτε τα υλικά σας. Θα χρειαστείτε 4 άδεια μπουκαλάκια χαπιών (καλά πλυμένα), 4 κουτάκια αλουμινίου, και παλιές σπασμένες κηρομπογιές.

138-600x447

Βήμα 2: Επιλέξτε το πρώτο σας χρώμα. Βγάλτε το χάρτινο περιτύλιγμα, και σπάστε το σε μικρότερα κομμάτια.

214-600x447

Βήμα 3: Τοποθετήστε τα σπασμένα κομμάτια στο πρώτο κουτάκι αλουμινίου.

314-600x445

Βήμα 4: Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό. Μόλις βράσει, τοποθετήστε το αλουμινένιο κουτάκι μέσα στο νερό. Να είσαστε σίγουροι πως η στάθμη του νερού είναι στο ίδιο επίπεδο με τις κηρομπογιές. Να έχετε το νου σας στο κατσαρολάκι.

414-600x448

Βήμα 5: Μόλις οι κηρομπογιές λιώσουν εντελώς, ρίξτε γρήγορα το κερί μέσα στα άδεια μπουκαλάκια των χαπιών σας. Ρίξτε την ίδια ποσότητα σε κάθε ένα από αυτά. Αφήστε το κερί να κρυώσει και να σκληρύνει.

512-600x448

Βήμα 6: Μόλις η πρώτη στρώσει σκληρύνει, επαναλάβετε τα βήματα 1-5 με άλλα χρώματα. Μπορείτε να κάνετε όσες στρώσεις θέλετε, όμως σιγουρευτείτε πως έχετε αρκετά αλουμινένια κουτάκια, ένα για κάθε χρώμα που θα φτιάξετε.

612-600x424

Βήμα 7: Προσεκτικά αφαιρέστε τις  παγωμένες στρώσεις από κερί και αυτό ήταν!  Ένα ογκώδες παστέλ ουράνιο τόξο, ιδανικό για τα χεράκια των παιδιών σας.

79-600x443

Εύκολα και πανέμορφα… τα παιδάκια σας θα ξετρελαθούν με τις νέες τους κηρομπογιές.

88-600x446

Τώρα ξέρετε τι θα κάνετε με τις παλιές σπασμένες κηρομπογιές! Δεν είναι υπέροχο;

97-600x448
Για μια ακόμη υπέροχη ιδέα για τις σπασμένες κηρομπογιές σας, δείτε το παρακάτω βίντεο! Παρακαλούμε κοινοποιήστε αν σας άρεσαν οι πανέξυπνες αυτές ιδέες!

Ακολουθήστε μας στο facebook: