Χρήσιμες συμβουλές ζωής από έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο.

13 Οκτωβρίου, 2016 5:10 ΜΜ
More videos

“Είμαι μόλις 34 ετών, αλλά έχω ήδη διαλέξει την τελευταία μου γραβάτα. Θα είναι η τελευταία γραβάτα που θα βάλω στην κηδεία μου σε λίγους μήνες από τώρα. Μπορεί να μην ταιριάζει με το κοστούμι μου, αλλά νομίζω, ότι είναι η κατάλληλη για την περίσταση.

Η διάγνωση του καρκίνου ήρθε πολύ αργά, μην αφήνοντας μου πολλές ελπίδες, αλλά αυτό που συνειδητοποίησα είναι, ότι το σημαντικότερο είναι να αφήσεις τον κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκες. Ο τρόπος που ζούσα την ζωή μου μέχρι τώρα, η ύπαρξή μου ή καλύτερα η απώλεια αυτής, δεν θα έχουν καμία σημασία, γιατί έζησαν χωρίς να κάνω κάτι που να έχει νόημα.

Πριν, υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που απασχολούσαν το μυαλό μου. Ωστόσο, όταν έμαθα πόσος χρόνος μου είχε απομείνει, όλα τα σημαντικά πράγματα ξεκαθάρισαν στο μυαλό μου. Οπότε, σας γράφω για έναν εγωιστικό λόγο. Θέλω να δώσω νόημα στην ζωή μου, μοιράζοντας μαζί σας ό,τι έχω συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα:

  • Μην χάνετε τον καιρό σας σε μια δουλειά που δεν σας αρέσει. Είναι σίγουρο, ότι δεν μπορείτε να πετύχετε σε μια δουλειά που δεν σας αρέσει. Η υπομονή, το πάθος και η αφοσίωση έρχεται μόνο, όταν κάνουμε κάτι που μας αρέσει.
  • Είναι χαζό να φοβάστε την γνώμη των άλλων. Ο φόβος μας αποδυναμώνει και μας παραλύει. Αν τον αφήσετε μπορεί να μεγαλώσει τόσο, ώστε να μην μείνει τίποτε άλλο παρά μια σκιά του εαυτού σας. Ακούστε την εσωτερική σας φωνή και ακολουθήστε την.
  • Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας. Αναλάβετε την πλήρη ευθύνη για κάθε τι, που συμβαίνει στην ζωή σας. Περιορίστε τις κακές συνήθειες και υιοθετήστε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η ζωή σας πρέπει να διαμορφωθεί από αποφάσεις που παίρνετε εσείς και όχι από αυτές που δεν παίρνετε.
  • Εκτιμήστε τους ανθρώπους γύρω σας. Οι φίλοι και η οικογένεια σας είναι μια αστείρευτη πηγή δύναμης και αγάπης.

Δεν στεναχωριέμαι, γιατί οι τελευταίες μέρες της ζωής μου απέκτησαν νόημα. Μετανιώνω μόνο που δεν θα μπορέσω να δω όλα εκείνα τα συναρπαστικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν στο μέλλον.

Πρέπει να περιποιούμαστε και να φροντίζουμε το σώμα μας, γιατί είναι το μέσο που επικοινωνούμε τις ιδέες μας, τις σκέψεις μας και την προσωπικότητά σας στον κόσμο. Αν δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό που να μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, τότε δεν έχει σημασία αν θα εξαφανιστεί. Πιστεύω, ότι όλοι έχουμε δυνατότητες, αλλά χρειάζεται πολύ κουράγιο για να το συνειδητοποιήσουμε.

Μπορείτε να ζήσετε μια ζωή διαμορφωμένη από τυχαίες περιστάσεις και να χάνετε τις μέρες και τις ώρες. Ή μπορείτε να αγωνιστείτε για τα πιστεύω σας και να γράψετε την ιστορία της ζωής σας. Ελπίζω να κάνετε την σωστή επιλογή.

Αφήστε το σημάδι σας στον κόσμο. Ζήστε μια ζωή με το νόημα που εσείς θέλετε να της δώσετε. Ο κόσμος που ζούμε είναι πολύ όμορφος, όπου όλα είναι πιθανά, αλλά δεν θα είμαστε εδώ για πάντα. Απολαύστε τον χρόνο σας με πάθος. Κάντε τον να έχει ενδιαφέρον. Κάντε τον να έχει νόημα!

Σας ευχαριστώ!”

Ακολουθήστε μας στο facebook: