Χρανιώτης για θάνατο μικρής Όλγας: «Το γυφτάκι για αυτούς που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, δεν είναι σακί με πατάτες»

28 Νοεμβρίου, 20216:55 ΜΜ
More videos

Το βίντεο που κυκλοφόρησε, πριν από μερικές μέρες, με τον τραγικό θάνατο του 8χρονου κοριτσιού Ρομά στο Κερατσίνι έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το άτυχο κορίτσι στο βίντεο φαίνεται να βάζει το χέρι του στην πόρτα, πιστεύοντας ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Όταν βλέπει ότι η πόρτα δε σταματά, κάνει ένα βήμα πίσω και, στη συνέχεια, προσπαθεί να φύγει προς τα εμπρός, όμως, δεν προλαβαίνει με αποτέλεσμα να σφηνώσει στη βαριά πόρτα.

Το κοριτσάκι επί 20 λεπτά πάλευε να πάρει ανάσα, όμως δεν την έβλεπε κανείς και έσβηνε σιγά -σιγά αβοήθητη. Στο βίντεο φαίνεται το 8χρονο κορίτσι να πεθαίνει αβοήθητο, ενώ δίπλα του περνούσαν εργάτες και αυτοκίνητα χωρίς να αντιδρούν. Κάποιος μάλιστα έφτασε σε σημείο να κλωτσήσει το κορίτσι για να διαπιστώσει εάν είναι ζωντανό.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, κάνοντας μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, περιέγραψε τις σκέψεις που μπορεί να είχε η 8χρονη τα δραματικά αυτά τελευταία λεπτά, ενώ ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, ακούγοντας και διαβάζοντας τα χυδαία σχόλια για το κοριτσάκι, έκανε ένα Instastory, βάζοντας τους ρατσιστές στη θέση τους.

«Το “γυφτάκι” για αυτούς που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, δεν είναι σακί με πατάτες, δεν είναι άψυχη κούκλα, δεν είναι ένα τσουβάλι με κοπριά. Το “γυφτάκι” είναι ένας άνθρωπος, ο συγκεκριμένος 8χρονος άνθρωπος που ζει και αναπνέει. Και δυστυχώς για αυτόν -αλλά κυρίως για εσάς που προσπερνούσατε και κλωτσούσατε- ένας άνθρωπος, ένα μικρό κοριτσάκι, που αν το πέρνατε στην αγκαλιά σας και του προσφέρατε τις πρώτες βοήθειες, θα μπορούσε να αναπνέει ακόμα. Ντροπή σας και ντροπή μας γι’ αυτόν τον κόσμο που συνεχίζουμε να ζούμε. Αν και δεν νομίζω ότι αυτό το πράγμα λέγεται ζωή» έγραψε ο Γιώργος Χρανιώτης. Δεκάδες χρήστες του Instagram, μεταξύ των οποίων η Ζέτα Δούκα, η Σοφία Παυλίδου και η Χρύσα Παππά, συμφωνώντας με τα λόγια του ηθοποιού, έκαναν repost το κείμενό του στο δικό τους λογαριασμό.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News