Χωρίς νερό παραμένουν για πέμπτη ημέρα πολλές περιοχές στην Θεσσαλονίκη

31 Μαρτίου, 2018 9:58 ΠΜ
More videos

Χωρίς νερό παραμένουν για πέμπτη ημέρα πολλές περιοχές στην Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Ράδιο Θεσσαλονίκη, η βλάβη επιδιορθώθηκε και στις 12:00 τα μεσάνυχτα το νερό έφτασε στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, χωρίς προβλήματα.

Αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στις 3 τα ξημερώματα άρχισε η παροχή νερού προς της πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από τρεις ώρες ωστόσο στο νερό εμφανίστηκαν κάποια υλικά και παροχή νερού σταμάτησε.

Έως και αυτή την ώρα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Μέχρι να καθαρίσει το νερό παροχή προς την πόλη δεν γίνεται.

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους Θεσσαλονικείς που μετρούν πέντε ημέρες σήμερα χωρίς νερό.

Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

Συνεχίζονται αυτήν την ώρα οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, για τα οποία η ΕΥΑΘ ζητά την κατανόηση του κοινού.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροπόταμου. Αυτήν την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης.

Ακολουθήστε μας στο facebook: