Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΧωρίς ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές σήμερα τα τηλεοπτικά κανάλια

Χωρίς ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές σήμερα τα τηλεοπτικά κανάλια

Χωρίς ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές σήμερα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Χωρίς ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές είναι σήμερα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα λόγω της 24ωρης απεργίας. Οι δημοσιογράφοι απεργούν μία μέρα πριν την απεργία της ΓΣΕΕ. Έτσι τα κανάλια δεν θα έχουν ειδήσεις και τηλεοπτικά δελτία.

Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, από τις 5 το πρωί της 16 ης Απριλίου 2024 έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου 2024, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Οι Ομοσπονδίες διαπιστώνουν για πολλοστή φορά, την άρνηση εκ μέρους των εργοδοτών να προχωρήσουν σε κατάρτιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η οποία έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να αμείβονται με πενιχρές αποδοχές, που δεν επαρκούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικογενειακές και προσωπικές τους ανάγκες, την αυξανόμενη ακρίβεια, η οποία εξαφανίζει τα εισοδήματα των οικογενειών.

Παράλληλα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων εκρηκτικών αυξήσεων, οι οποίες δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση για τις οικογένειες που βλέπουν τα εισοδήματα και τους πόρους τους ουσιαστικά να εκμηδενίζονται.

Διατρανώνουμε τη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη πίεση εις βάρος της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων, και τελικά εις βάρος της αξιόπιστης και ελεύθερης ενημέρωσης, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατικής λειτουργίας.

Απεργία 16ης Απριλίου: εξαίρεση για την Ολυμπιακή Φλόγα

Σχετικά με την απεργία της 16ης Απριλίου, που κήρυξαν η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ και η ΕΤΗΠΤΑ, διευκρινίζεται ότι από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι οι οποίοι θα καλύψουν τις εκδηλώσεις της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Τα πιο σημαντικά