Το χωριό στην Ελλάδα που το χειμώνα δεν έχει κανέναν κάτοικο.

20 Νοεμβρίου, 20162:52 ΠΜ
More videos

Αυτή την εποχή επικρατεί ησυχία και ερημιά. Δεν ακούγονται φωνές, η μόνη που δηλώνει την παρουσία της στο χωριό είναι η φύση.

koromhlia9

Η Κορομηλιά, ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων, το χειμώνα μένει έρημη, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 δεν είχε κανένα κάτοικο. Το καλοκαίρι όμως παίρνει τους θορυβώδεις ρυθμούς της με τους παραθεριστές που φτάνουν εκεί απολαμβάνοντας το βουνίσιο τοπίο και την εκπληκτική θέα.

koromhlia8

Η Κορομηλιά ανήκει στον δήμο Καλαμπάκας και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 δεν έχει κανένα κάτοικο.

koromhlia12

Από την περιοχή διέρχεται το διεθνές μονοπάτι Ε4. Το χωριό διαθέτει δυο εκκλησιαστικούς ναούς αφιερωμένους στην Αγιά Παρασκευή , ο ένας εκ των οποίων άνω των 100 ετών. Υπάρχει επίσης ένα κοινοτικό κατάστημα που λειτουργεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

koromhlia5

Το τοπίο αποτελείται από ελατοδάσος νεαρής ηλικίας στο μεγαλύτερο κομμάτι του.Το χωρίο γιορτάζει στις 26 Ιουλίου (Αγια Παρασκευη) άλλα και στις 15 Αυγούστου.

koromhlia3

Προσεγγίζεται από τον επισκέπτη με τη βοήθεια επαρχιακού δρόμου (4 χιλ ασφαλτος, 4χιλ χωματοδρομος) ο οποιος εχει την αρχη του στο χωριο Διαβα (4 χιλ από την Καλαμπακα) και ειναι σε φάση συνεχούς βελτίωσης έως την πλήρη ολοκλήρωση του.

koromhlia10

Χτισμένη σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές της νότιας Πίνδου, η Κορομηλιά αποζημιώνει τον επισκέπτη που θα κάνει το ταξίδι μέχρι εκεί. Την καλοκαιρινή περίοδο οι παραθεριστές ανέρχονται περί τους 500 το μέγιστο.

koromhlia6 koromhlia13 koromhlia11 koromhlia4 koromhlia7 koromhlia1 koromhlia2

[wikipedia] [newsbeast] [statistics]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News