Χωρικοί στην Κίνα βρήκαν σκελετό δράκου και πίστεψαν ότι είναι πραγματικός

18 Οκτωβρίου, 2017 8:38 ΠΜ
More videos

Αντιμέτωποι με ένα πραγματικά ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στην Κίνα, οι οποίοι ανακάλυψαν παρατημένο σε ένα λιβάδι έναν «σκελετό δράκου», χωρίς να γνωρίζουν ούτε πώς βρέθηκαν εκεί τα οστά, ούτε τον λόγο αυτής της παράξενης φάρσας (αν όντως πρόκειται για αυτό).

Ο παράξενος «σκελετός», που είχε μήκος τουλάχιστον 18 μέτρα, δύο μικρά «χεράκια» στο κέντρο και κεφάλι που θύμιζε τρομερά… αγελάδα, εντοπίστηκε σε ένα χωριουδάκι κοντά στο Τσανγκζιακού, στα βόρεια της χώρας.

Παρόλο που υπήρξαν προληπτικοί χωρικοί – κυρίως μεγάλης ηλικίας – οι οποίοι τρόμαξαν από το εύρημα, πιστεύοντας με κάθε βεβαιότητα ότι επρόκειτο για δράκο, οι περισσότεροι αντιμετώπισαν τα οστά με χιούμορ και έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Αρκετά βίντεο και φωτογραφίες έκαναν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, με πολλούς ευκολόπιστους να αναρωτιούνται αν όντως ο σκελετός είναι η πρώτη απτή απόδειξη της ύπαρξης του μυθικού πλάσματος και άλλους να τους… παίρνουν στο ψιλό για την αφέλειά τους.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες ότι τα οστά τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας ταινίας, κανένα στούντιο δεν εμφανίστηκε ακόμη για να δηλώσει ότι του ανήκει ο σκελετός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινέζικοι δράκοι είναι διαφορετικοί από εκείνους της δυτικής μυθολογίας αφού διαθέτουν πολλές υπερφυσικές δυνατότητες, μπορούν να πετούν στον αέρα χωρίς φτερά και διαθέτουν διαφορετικό συμβολισμό ανάλογα με το είδος τους (κερασφόροι δράκοι, θαλάσσιοι δράκοι κ.λπ.)

[wukong] [dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: