Χώρεσε σε μια παλιά δισκέτα 3.5 ιντσών δεδομένα των 128GB!

7 Μαρτίου, 20164:40 ΜΜ

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ο Dr. Moddnstine αποφάσισε κάποια στιγμή να πραγματοποιήσει ένα μικρό update στο IBM Aptiva του που είχε φυλαγμένο από τη δεκαετία του ’90.

Πήρε λοιπόν ένα από τα ASUS Maximus VIII mainboards, έναν Core i7 processor κι ένα Corsair water cooler, 16GB RAM, κι ένα Radeon R9 390 κι έκανε θαύματα…

aptiva-1

Με μια πρώτη ματιά, τίποτα δε φαίνεται να έχει αλλάξει. Το 486 DX/2 hardware της Aptiva εξακολουθεί να μοιάζει ακριβώς όπως όταν αγοράστηκε το 1995, αλλά…. υπάρχουν μερικές εκπλήξεις που κρύβονται πίσω από την κάθετη συρόμενη πόρτα του. Μπορείτε να δείτε την έξυπνη τοποθέτηση των μπροστινών audio jacks και USB port – που έχουν γίνει hacked στη στεφάνη της μονάδας του οπτικού δίσκου.

aptiva-floppy

128gb-floppy

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ο Dr. Moddinstone παρατήρησε τις εγκοπές σε ένα παλιό floppy ribbon cable και μια κάρτα SD. Έκοψε το καλώδιο έτσι ώστε να έχει μόνο τα καλώδια που χρειαζόταν και τα ένωσε.

Στη συνέχεια, έσπασε το USB SD card reader και συγκόλλησε τις απαραίτητες συνδέσεις. Παρ’ όλα τα μαστορέματα του, τα πάντα εξακολουθούν να χωρούν άνετα πίσω από το εργαστασιακό κάλυμμα.

aptiva-floppy-1

Με μερικές προσαρμογές σε μια δισκέτα, όπως αυτή που φαίνεται στην εικόνα, τοποθετήθηκε λοιπόν η κάρτα SD πίσω από το κάλυμμα. Την έβαλε στο modded drive Aptiva και έτσι το σύστημα είχε πλέον πρόσβαση σε 128GB expanded storage κρυμμένα σε μια ταπεινή δισκέτα χωρητικότητας 1.44MB.

Στο ακόλουθο video δείτε την ξεχωριστή κατασκευή… εν δράσει.

Περισσότερα παρόμοια θέματα τεχνολογίας στο secnews.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News