Οι χειρουργοί φορούν για ένα πολύ σημαντικό λόγο πράσινα και μπλε ρούχα

14 Φεβρουαρίου, 20173:23 ΜΜ
More videos

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι γιατροί φορούν είτε πράσινα είτε μπλε ρούχα στο χειρουργείο, αλλά ποτέ λευκά;

Αποδεικνύεται ότι αυτή η φαινομενικά ασήμαντη αυτή πράξη, μπορεί να καθορίσει την επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης.

Παρακάτω θα σας αποκαλύψουμε γιατί το χρώμα των ρούχων των χειρουργών είναι τόσο σημαντικό.

© depositphotos.com

Αρχικά, όλο το ιατρικό προσωπικό φορούσε λευκά ρούχα. Μια μέρα, το 1914, ένας γιατρός με επιρροή, σταμάτησε την παράδοση των λευκών ρούχων για χάρη των πράσινων και των μπλε ρούχων.

Το πρόβλημα είναι πως το άψογο λευκό χρώμα μπορεί να τυφλώσει τους χειρουργούς για κάποιες στιγμές αν στρέψουν το βλέμμα τους από το σκούρο χρώμα του αίματος, στα λευκά ρούχα. Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος βγαίνει έξω το χειμώνα και κοιτά τις αντανακλάσεις του ήλιου στο χιόνι.

Αυτό δεν αποτελεί απάντηση στο γιατί το χρώμα που επέλεξαν οι χειρουργοί είναι μπλε ή πράσινο και όχι μοβ, κίτρινο ή άλλο χρώμα. Στην πραγματικότητα, το πράσινο και το μπλε είναι το αντίθετο του κόκκινου στο φάσμα του ορατού φωτός. Κατά τη διάρκεια ενός χειρουργείου, το επίκεντρο είναι κυρίως το κόκκινο χρώμα.

Τα πράσινα και μπλε χρώματα στα ρούχα δεν βοηθούν μόνο στη βελτίωση της οπτικής οξύτητας ενός χειρουργού. Επίσης, κάνουν την όρασή του πιο ευαίσθητη στις αποχρώσεις του κόκκινου.

Κατά συνέπεια, οι χειρουργοί δίνουν περισσότερη προσοχή στις αποχρώσεις της ανθρώπινης ανατομίας και αυτό μειώνει την πιθανότητα να κάνουν κάποιο λάθος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

[livescience]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News