Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα στην 9η θέση στον κατώτατο μισθό»

21 Απριλίου, 2022 3:40 ΜΜ
More videos

Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: Στα 882 ευρώ θα διαμορφωθεί η συνολική ετήσια αύξηση του κατώτατου μισθού για κάθε εργαζόμενο αν συνυπολογιστεί και η προηγούμενη αύξηση της κυβέρνησης τόνισε ο υπουργός Εργασίας

Την αύξηση του κατώτατου μισθού σχολίασε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Στα 882 ευρώ θα διαμορφωθεί η συνολική ετήσια αύξηση του κατώτατου μισθού για κάθε εργαζόμενο αν συνυπολογιστεί και η προηγούμενη αύξηση της κυβέρνησης τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Η (ετήσια) αύξηση είναι 700 ευρώ, καθώς οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι 14» ανέφερε και συνέχισε «Αν συνυπολογιστεί και η προηγούμενη μικρή αύξηση του 2% την 1η Ιανουαρίου συνολικά έχουμε ένα κέρδος το χρόνο 882 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Καταλαβαίνω ότι οι εργαζόμενοι θα θέλανε ακόμα παραπάνω, αλλά κάθε κυβέρνηση πρέπει να ισορροπήσει». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι η σημερινή απόφαση αφορά και στο επίδομα ανεργίας το οποίο αυξάνεται κατά 31 ευρώ το μήνα, ενώ συμπαρασύρονται προς τα πάνω όλα τα επιδόματα που δίνονται από το κράτος κυρίως μέσω του ΟΑΕΔ.

9η από 22 χώρες

«Με την αύξηση αυτή η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα στην 9η θέση από τις 22 χώρες της ΕΕ που δίνουν κατώτατο μισθό, καθώς σε 5 χώρες δεν υπάρχει καθόλου κατώτατος μισθός. Περάσαμε έτσι τη Μάλτα και την Πορτογαλία την οποία η αντιπολίτευση θεωρεί χώρα μοντέλο» σημείωσε.

Τι δήλωσε για το ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός ανέφερε δηκτικά ότι σε μια ένδειξη αυτοσυγκράτησης πρότεινε 800 ευρώ κατώτατο μισθό ενώ η ΓΣΕΕ πρότεινε 752. «Πάλι καλά που κρατήθηκε στα 800 ευρώ και δεν είπε 1.000 – 1.200… Όλοι κρινόμαστε επί του πεδίου. Παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεργία 17,2% και αυτή την ώρα είναι 12,8% έτρεχαν κάποια προγράμματα του ΟΑΕΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ρυθμοί τώρα έχουν πολλαπλασιαστεί.