Χάρτες αποκαλύπτουν τις πιο ρατσιστικές χώρες στην Ευρώπη και δεν είναι καθόλου ωραίο

15 Αυγούστου, 201712:12 ΜΜ
More videos

Καθώς η ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση επιδεινώνεται, η στάση των πολιτών της ΕΕ έναντι των εθνικών μειονοτήτων συνεχίζει να μεταβάλλεται και να εξελίσσεται. Αλλά πόσο άνετα θα αισθάνονταν οι Ευρωπαίοι με το παιδί τους, αν είχε σχέση με κάποιον από διαφορετική πολιτιστική ομάδα;

Το 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε σε πολλά από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ το ίδιο ερώτημα, μεταξύ πολλών άλλων, και συγκέντρωσε τα δεδομένα που προέκυψαν για να δημιουργήσει μια εκπληκτικά καταδικαστική έκθεση. Στις 12 Αυγούστου 2017, ένας χρήστης του Reddit που ονομάζεται Μπέζλφορντ, ο οποίος είναι γνωστός για τη δημιουργία στατιστικών (και μερικές φορές χιουμοριστικών) χαρτών, αποφάσισε να συντάξει μια οπτική συνιστώσα της έκθεσης, η οποία τελικά απέσπασε πάνω από 18.000 θετικές ψήφους μετά την αναδημοσίευσή της από τον Λετονό χρήστη blueeyedblonde69.

Αν και αυτές οι αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου μπορεί να προκαλέσουν σοκ σε ορισμένους, αυτό που είναι χειρότερο, είναι ότι αντιπροσωπεύουν μόνο 4 από τις ερωτήσεις που τίθενται. Σύμφωνα με την αρχική μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα έδιναν έγκριση στα παιδιά τους αν είχαν σχέση με ένα άτομο Ρομά ή ένα τρανσέξουαλ άτομο.

Παρόλο που οι διακρίσεις σαφώς παραμένουν ευρέως διαδεδομένες σε ορισμένες περιφέρειες, η πλειονότητα των ερωτηθέντων συμφώνησε επίσης ότι πρέπει να εισαχθούν νέα μέτρα για την προστασία των ορατών μειονοτήτων, αποδεικνύοντας ότι η ΕΕ εξακολουθεί να αποτελεί καλό παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δείτε μόνοι σας ποιες χώρες θα ήταν πιο άνετες αν τα παιδιά τους ήταν σε σχέση με ένα έγχρωμο ή ασιατικό άτομο, έναν Μουσουλμάνο ή έναν Εβραίο.

[European Commission – Public Opinion]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News