Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΧαρούμενοι όλοι οι Έλληνες - Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα για τον Γιώργο Αυτιά

Χαρούμενοι όλοι οι Έλληνες – Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα για τον Γιώργο Αυτιά

Έτοιμος να γίνει Ευρωβουλευτής ο Γιώργος Αυτιάς – Θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ και είναι μάλιστα το φαβορί

H ένταξη της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφυλοπούλου στη ΝΔ, «έκλεισε» μία ακόμα από τις θέσεις του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, το οποίο, εβδομάδα με την εβδομάδα, συμπληρώνεται από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.
Μέχρι στιγμής, πλην της κ. Χριστοφιλοπούλου, φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» τρεις ακόμα νέες υποψηφιότητες: Του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο οποίος, ως εξαιρετικά προβεβλημένο πρόσωπο αναμένεται να διεκδικήσει την πρωτιά των ψήφων, του Ολυμπιονίκη, επίσης προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα, ο οποίος επίσης θα διεκδικήσει με αξιώσεις την εκλογή του στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις και αυτή του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημ. Τσιόδρα, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του.

Από τους νυν Ευρωβουλευτές σίγουρο θεωρείται ότι θα διεκδικήσουν μία ακόμη θητεία, ο επικεφαλής της γαλάζιας Ευρωομάδας Βαγγ. Μεϊμαράκης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και πιθανότατα η Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Αυτή θα είναι και η βασική «ομάδα» που όλα δείχνουν, θα διεκδικήσει τις επτά ή οκτώ έδρες που επιδιώκει να εξασφαλίσει η ΝΔ.
Στο παρασκήνιο σχεδόν προεξοφλείται ότι θα είναι στο γαλάζιο Ευρωψηφοδέλτιο ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, που διεκδίκησε στις εθνικές εκλογές την έδρα της Κεφαλονιάς και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, που ήταν στην ένατη, μη εκλόγιμη, θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς αναζητούν και πρόσωπα που θα σηματοδοτούν τη σχέση της ΝΔ με ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως τα άτομα με αναπηρία, οι αγρότες, οι ομογενείς κα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να ανακοινωθεί ε στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Ν.Δ. στα τέλη Απριλίου, το οποίο θα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος η Ν.Δ. συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυση της.

Τα πιο σημαντικά