Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΧάρης Δούκας: «Θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας»

Χάρης Δούκας: «Θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας»

Tο πρώτο πράγμα που θα κάνει ως δήμαρχος είναι να ανοίξει τη Βασιλίσσης Όλγας στο κέντρο της Αθήνας και να δημιουργήσει ένα γραφείο καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας, δημιουργώντας μια ενεργειακή κοινότητα.

Αυτά εξήγγειλε ο νέος δήμαρχος Αθήνας, Χάρης Δούκας, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί στη θητεία του η διπλή ανάπλαση με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι για ιστορικούς λόγους πρέπει να παραμείνει μια κερκίδα στη Λεωφόρο.

Ερωτηθείς αν η νίκη του σηματοδοτεί κάτι πολιτικά, απάντησε πως είναι νίκη της Αθήνας.

«Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση για την αποτροπή του εγκλήματος»
Σχετικά με το θέμα της τοποθέτησης καμερών ο κ. Δούκας δήλωσε πως «Δεν είναι η προτεραιότητά μου, στο Βέλγιο είδαμε ότι υπήρχαν κάμερες και είδαμε τους πυροβολισμούς. Το θέμα είναι να υπάρχει αστυνομία προκειμένου να αποτρέψουμε το έγκλημα, στόχος είναι η ασφάλεια. Φώτα, κοινωνική ένταξη, αστυνόμευση και κάμερες. Ένα συνολικό πακέτο που εγώ προσωπικά θα δώσω μάχη για αυτό», εξήγησε.

«Εγώ πλέον είμαι δήμαρχος Αθηναίων, το χρέος μου είναι να λύσω προβλήματα στις γειτονιές, με αυτό ξυπνάω και με αυτό κοιμάμαι», συμπλήρωσε στην εκπομπή Αταίριαστοι.

Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται ότι είναι μία προσωπική νίκη των αυτοδιοικητικών εκλογών δήλωσε: «Η νίκη είναι νίκη της Αθήνας, το μήνυμα από εμένα είναι ότι τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν χρώματα και κόμματα, είναι όλων των πολιτών. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όσους πολίτες θέλουν να λύσουμε προβλήματα».

Τα πιο σημαντικά