Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
#blackfridayΧαρδαλιάς σε νέους: «Σας μιλάω σαν πατέρας όχι σαν υφυπουργός, δεν είστε...

Χαρδαλιάς σε νέους: «Σας μιλάω σαν πατέρας όχι σαν υφυπουργός, δεν είστε άτρωτοι»

Έκκληση προς τους νέους να τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού απηύθυνε μία ακόμη φορά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας κατά την έκτακτη ενημέρωση για τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απευθύνθηκε σε όλους τους νέους «σαν πατέρας».

«Θέλω για μία ακόμη φορά να απευθυνθώ σε όλους τους νέους. Όχι σαν μέλος της κυβέρνησης, ούτε σαν υφυπουργός αλλά σαν πατέραςΔεν είστε άτρωτοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς απευθύνοντας έκκληση να τηρούν τα μέτρα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί επιστρέφοντας από τις διακοπές τους.

«Λουκέτο» από τα μεσάνυχτα και για τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης της Αττικής

Ο συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει νέα μέτρα και στην Αττική έως και τις 24 Αυγούστου. 

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα και έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένων και των νησιών του Αργοσαρωνικού και 

 Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς, εφαρμόζεται μοντέλο Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως τις 24 Αυγούστου.

Θα επιτρέπεται συνάθροιση μέχρι 9 ατόμων και επιβάλλεται χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. 

Επίσης, τίθεται όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24 Αυγούστου, σε όσες περιοχές κρίνονται επιδημιολογικά επιβαρυμένες. 

Τα lockdown στον Πόρο παρατείνεται ως τις 24 Αυγούστου, από 17 που ήταν έως τώρα.

Έλεγχοι για όσους επιστρέφουν απο διακοπές 

Ακόμα, αν κάποιος ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορονοιό, είτε, σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό τομέα, μέχρι τις 31 Αυγούστου μπορούν να εργάζονται με τηλεργασία η back office.

Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας 

Ταυρόχρονα, ο κ.Χαρδαλιάς είπε ότι γίνεται αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Ιδιαίτερα, πρέπει να προσεχθεί η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και χρήση μάσκας σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας καθώς και χώρους που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.Τα πιο σημαντικά