Χαρδαλιάς: «Μάσκα και στα εστιατόρια όσο δεν τρώμε»

14 Οκτωβρίου, 202012:46 ΠΜ
More videos

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα το απόγευμα της Τρίτης.

Ακόμα και στην εστίαση είναι σημαντικό να φορούν μάσκα οι θαμώνες, όπως δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς σε ερώτηση που δέχθηκε για την εστίαση τόνισε: «Είναι σημαντικό να κινούμαστε με μάσκα σε όλους του χώρους και όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε τόσο σημαντικότερο είναι. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός και σε αυτές τις περιπτώσεις».

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν και καθόμαστε στο τραπέζι για να δειπνήσουμε, αλλά όταν κινούμαστε μέσα στο εστιατόριο και ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπόλοιπο κόσμο πρέπει η μάσκα αν χρησιμοποιείται.

Τι ισχύει για τα εστιατόρια – «Μόνο όταν τρώμε χωρίς μάσκα»

Στην εστίαση ισχύει όριο πληρότητας 80% στο επίπεδο 1, 65% στο επίπεδο 2 και 50% στο επίπεδο 3.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας από 01:00 έως 05:00 στο επίπεδο 1, από 12:30 έως 05:00 στο επίπεδο 2, από 00:00 έως 05:00 στο επίπεδο 3.

Αναφορικά με τα εστιατόρια, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε είναι σημαντικό να κινούμαστε με μάσκα σε όλους του χώρους και «όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε τόσο σημαντικότερο είναι».

Πρόσθεσε πως είναι αυτονόητο ότι δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν δειπνούμε και καθόμαστε στο τραπέζι, ωστόσο, όταν κινούμαστε μέσα στο εστιατόριο ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπόλοιπο κόσμο και πρέπει να φοράμε μάσκα.

Όσα ισχύουν για διασκέδαση, θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφους

Πέρα από το προαναφερθέν χρονικό όριο λειτουργίας, για τα θέατρα, τα σινεμά και τις συναυλίες προβλέπεται όριο πληρότητας ανά επίπεδο. Συγκεκριμένα, προβλέπεται 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2 και 30% πληρότητα στο επίπεδο 3.

Με μάσκα οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια

Αναφορικά με τα γυμναστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η χρήση μάσκας εξαρτάται από το επίπεδο των προληπτικών μέτρων που ισχύσουν σε μία περιοχή.

Γενικά, η χρήση της είναι υποχρεωτική και για το προσωπικό και για τους αθλούμενους στους χώρους υποδοχής και αναμονής, και στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου.

Οι αθλούμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την ομαδική εκγύμναση στην περίπτωση των επιπέδων 2 και 3, όταν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News