Χανιά: Ξεσπά η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου – «Οργανωμένο σχέδιο για να κερδίσουν χρήματα»

27 Απριλίου, 2021 7:53 ΜΜ
More videos

Αποκλειστικά στο Live News μίλησε η Γεωργία Λιονάκη, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου Χανίων, απαντώντας στις καταγγελίες των πρώην υπαλλήλων και συγγενών ηλικιωμένων, που κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη δομή.

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου χαρακτηρίζει τους μάρτυρες αναξιόπιστους και τα όσα ακούγονται για την επιχείρησή της ψευδή και συκοφαντικά. Όπως μας λέει η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει…

Στις αποκλειστικές της δηλώσεις στο Live News, η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας, κάνει λόγο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ορισμένων, με αποκλειστικό στόχο όπως υποστηρίζει, να κερδίσουν χρήματα από την ίδια.

Η κυρία Λιονάκη σχολιάζει και την εξομολόγηση που έκανε στη χθεσινή μας εκπομπή η κόρη ηλικιωμένης που πέθανε. Μέσα από αυτές τις 2 φωτογραφίες, θέλησε να μοιραστεί και να μας δείξει πως έγινε η μητέρα της, μετά από 11 μήνες παραμονής στο γηροκομείο.

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου επιχειρεί να την διαψεύσει. Τονίζει πως η μία εικόνα από την άλλη δεν απέχει σε καμία περίπτωση μόνο 11 μήνες.

Η ιδιοκτήτρια επιχειρεί να απαντήσει και στο γιο της ηλικιωμένης που ξέσπασε στο Live News, λίγο μετά την εκταφή της μητέρας του.

«Μου κάναν έλεγχο και δεν βρήκαν τίποτα»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η ιδιοκτήτρια επανέλαβε ότι σε κανέναν από τους ελέγχους που της έγιναν δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο. Τονίζει πως η ίδια και η επιχείρησή της δεν εμπλέκονται σε ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων και πως κανένας από τους υπαλλήλους, δεν κακομεταχειριζόταν κάποιον από τους ηλικιωμένους.

Στις μαρτυρίες υπαλλήλων για χορήγηση ψυχοφαρμάκων στους ηλικιωμένους επικαλείται τον ψυχίατρο του οίκου ευγηρίας που μίλησε αποκλειστικά στο Live News.

Όλα αυτά όμως την ώρα που η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και οι καταγγελίες από συγγενείς ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή, δίνουν τροφή για νέες συζητήσεις.

Tι λένε οι συγγενείς των θυμάτων

Σε όλες τις εξομολογήσεις, οι συγγενείς των θυμάτων περιγράφουν σκληρές εικόνες εγκατάλειψης και αναλγησίας. Για ανθρώπους κλεισμένους σε σκοτεινά δωμάτια για ώρες, να καταρρέουν πεινασμένοι.

Κάποιοι αισθάνονται τυχεροί αφού όπως μας λένε πρόλαβαν να πάρουν έγκαιρα από τον οίκο ευγηρίας τους γονείς τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι ζήτησαν από τα παιδιά τους να βρουν τρόπο για να φύγουν, αφού όπως τους έλεγαν οι συνθήκες στο γηροκομείο, θα τους οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο.

Για την ιδιοκτήτρια πάντως όλα αυτά δεν έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας.

Με την έρευνα να προχωράει η ίδια δηλώνει πως έχει στη διάθεσή της πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του γηροκομείου, που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της.

Με τους συγγενείς των θυμάτων να ξαναζούν τις τελευταίες μέρες τις απώλειες των δικών τους και να ζητούν άπλετο φως για να λάμψει η αλήθεια.

Ακολουθήστε μας στο facebook: