Χανιά: Γονέας-αρνητής του self test έκανε αγωγή κατά διευθύντριας Λυκείου

6 Μαΐου, 20217:57 ΜΜ

Γονέας μαθητή Λυκείου έκανε αγωγή στη διευθύντρια του σχολείου του παιδιού του, αρνούμενος να υποβληθεί ο ανήλικος σε self test.

Αγωγή κατά διευθύντριας Γενικού Λυκείου στα Χανιά της Κρήτης κατέθεσε γονέας που αρνείται να κάνει το παιδί του self test για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων καταγγέλλει το συμβάν και με ανακοίνωση του, που δημοσιεύεται από το flashenews.gr, δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό της διευθύντριας.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και θα υπερασπιστούμε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα που γίνεται αποδέκτης τους» σημειώνεται στην εν λόγω ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος περί προσπάθειας «εκφοβισμού» και «τρομοκράτησης» των εκπαιδευτικών.

«Επειδή εμφορούνται από άκρως ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές θεωρίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη σκέψη πρώτα και κύρια των μαθητών μας» τονίζεται και εκφράζονται καταγγελίες κατά της κυβέρνησης σχετικά με «παλινωδίες».

«Δεν θα επιτρέψουμε οι εκπαιδευτικοί να λογοδοτούμε για ευθύνες που έτσι κι αλλιώς δεν μας αναλογούν. Δεν θα αφήσουμε στο απυρόβλητο με τη σιωπή ή την ανοχή μας την κυβέρνηση και τις επιλογές της που έχουν κοστίσει τη ζωή και την υγεία χιλιάδων συνανθρώπων μας, ανάμεσά τους εκπαιδευτικών και μαθητών» τονίζεται ακόμη, ενώ η ανακοίνωση κλείνει ως εξής:

«Η ΕΛΜΕ Χανίων θα συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για ανοιχτά, ασφαλή σχολεία, με δημόσια δωρεάν ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε κοινό μέτωπο με τους μαθητές και τους γονείς τους».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News