Χανιά: Διάβασαν προσευχή για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις

29 Μαΐου, 20221:50 ΜΜ

Ο Ιερός Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο για την μαθητιώσα νεολαία, ποίημα του μακαριστού Γερασίμου μοναχού, Μικραγιαννανίτου, εψάλλει στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος, ο οποίος τέλεσε την ιερή παράκληση, διάβασε ειδική ευχή-προσευχή υπέρ φωτισμού, ενισχύσεως και θείας βοηθείας της μαθητιώσας νεολαίας, η οποία βρίσκεται ήδη στο στίβο των εξετάσεων (Ενδοσχολικές και Πανελλήνιες).

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος ανέφερε στον σύντομο λόγο του, απευθυνόμενος προς το πλήθος των μαθητών που είχαν κατακλύσει τον Μητροπολιτικό Ναό: «Η περίοδος αυτή των εξετάσεων είναι για εσάς μια ευκαιρία όχι μόνον να αγωνιστείτε στην επίτευξη του στόχου σας, αλλά και να κατανοήσετε, να συνειδητοποιήσετε, ότι η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζετε και ότι όλοι μας καλούμεθα συνεχώς, καθημερινά, στην ζωή μας να δίνουμε και να περνάμε πλήθος εξετάσεων, χωρίς τις οποίες δεν μπορούμε να πορευτούμε το μονοπάτι που λέγεται «ζωή».

Ζήστε λοιπόν αυτή την εμπειρία χωρίς άγχος και αγωνία, με πίστη στις δυνάμεις και ικανότητες σας και με ακόμα περισσότερη πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό. Αυξήστε την προσευχή σας, ζητήστε τον φωτισμό του Θεού και να έχετε την βεβαιότητα ότι Εκείνος θα φωτίσει τον νου και την καρδιά σας και θα σας χαρίσει ότι αληθινά έχετε ανάγκη στην ζωή, καθώς είναι φορές που μια «αποτυχία» της στιγμής μεταμορφώνεται σε ευκαιρία ζωής. Για τούτο μην αφήσετε καμία λύπη και καμία αγωνία να φωλιάσει στην ψυχή σας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, προσφέροντας από ένα στυλό και ένα κομποσκοίνι, σημειώνοντας: «…το κομποσκοίνι αυτό δεν είναι διακοσμητικό για το χέρι, αλλά εργαλείο προσευχής. Σε κάθε κόμπο του λέμε την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με». Σας παρακαλώ λοιπόν έτσι να το χρησιμοποιείτε και τώρα και πάντοτε, για να έχετε τον φωτισμό του Χριστού μας».

Πηγή: zarpanews.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News